100’üncü yıl resim, kompozisyon ve şiir yarışması

Güncelleme Tarihi:

100’üncü yıl resim, kompozisyon ve şiir yarışması
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 2023 16:00

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından, cumhuriyetin 100’üncü yılı dolayısıyla gerçekleştirilecek etkinlikler kapsamında ilkokullar arası resim yarışması, ortaokullar arası resim, şiir ve kompozisyon yarışmaları düzenlenecek. Resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarının konusu ‘100’üncü Yılında Cumhuriyet’ olacak.

Haberin Devamı

Millî Eğitim Bakanlığına bağlı tüm resmî ilkokul ve ortaokullarda öğrenim gören öğrencilerin başvurabileceği yarışmanın son katılım tarihi 27 Eylül olarak belirlendi. Yarışmaya katılmak isteyen öğrencilerin,  son başvuru tarihine kadar eserlerini öğrenim gördükleri okul müdürlüklerine teslim etmeleri gerekiyor.

TÜRKİYE GENELİ ÖDÜLLENDİRME
Komisyon tarafından yapılan değerlendirme sonucunda birinci olan öğrencilere ‘dizüstü bilgisayar’, ikinci olan öğrencilere ‘tablet’, üçüncü olan öğrencilere ise ‘akıllı saat’ hediye edilecek. Mansiyon alan eser sahibi öğrencilere ise ‘kablosuz kulaklık’ verilecek.

ESERLER SERGİLENECEK
Türkiye genelinde dereceye giren  ve resim yarışmasında sergilenmeye değer bulunan eserler 29 Ekim-5 Kasım  tarihleri arasında Millî Eğitim Bakanlığı, Devlet Demir Yolları (YHT), AŞTİ, Kızılay Metro İstasyonu ve Esenboğa Havalimanı İç Hatlar Terminali'nde sergilenecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!