1 milyon 279 bin nakil kontenjanı

Güncelleme Tarihi:

1 milyon 279 bin nakil kontenjanı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2023 12:39

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 10 ilde depremden etkilenen öğrenciler için 71 ilde 1 milyon 279 bin öğrenci kapasitesi oluşturduklarını duyurdu. Özer, “Şu ana kadar bu kapsamda 3 bin 681 öğrenci nakillerini diğer illere aldırdı” dedi.

Haberin Devamı

Çadır merkezleri, yurtlar ve konteyner merkezleri gibi konaklama alanlarının taşımalı eğitim kapsamına alındığını belirten Bakan Özer, “Buradaki öğrencileri ücretsiz olarak okullarına götürüp geri konaklama alanlarına taşıyacağız. 10 ilde aileler isterlerse diğer illerdeki okullara çocuklarını nakledebilecekler. İlkokul ve ortaokullarda kapasite sorunumuz bulunmuyor. 10 ilde liselerde 1 milyon 29 bin öğrencimiz var. Bu öğrenciler için 71 ilde, 1 milyon 279 bin öğrenci kapasitesi oluşturduk. Şu ana kadar bu kapsamda 3 bin 681 öğrenci nakillerini diğer illere aldırdı” dedi.

25 BİN 133 ÖZEL OKUL KONTENJANI
Özer , özel öğretim kurumlarının yüzde 3 oranındaki tam burslu öğrenci okutma şartını yüzde 10’a çıkarttıklarını hatırlatarak “Böylece oluşan yüzde 7’lik yeni kapasite 10 ildeki öğrenciler için kullanılacak. Bu amaçla özel öğretim kurumlarımızda 25 bin 133 öğrenci kapasitesi oluşturuldu. Şu ana kadar 828 öğrenci bu haktan yararlandı” diye konuştu.

Haberin Devamı

PSİKOLOJİK DESTEK VERİYORUZ
Depremlerin yaşandığı 10 ilde, Bakanlığa bağlı 20 bin 868 binadan 24’ünün yıkıldığını vurgulayan Özer, şunları söyledi:
“Diğer binaların tamamının hasar tespit çalışması şubat ayı sonuna kadar tamamlanacak. Bu nedenle 10 ilde eğitim öğretime 1 Mart tarihine kadar ara verdik. 1 Mart tarihinden sonra 10 ilde eğitim öğretime il bazlı değil; aynen pandemide yaptığımız gibi ilçe ve okul temelli geçiş yapılacak. Sorunu çözülen ilçelerde, bölgelerde eğitim öğretimi hemen başlatacağız. Bu bölgelerde ikili eğitim seçeneğini de aktif kullanacağız. 10 ilde şu ana kadar tüm çadır bölgeleri ve toplanma yerlerinde çocuklar için 341 adet psikososyal destek, oyun ve etkinlik çadırı kurduk. Bu çadırlarda okul öncesi öğretmen ve rehber öğretmenlerle psikolojik danışmanlarımız hizmet vermeye başladı.”

MEB, YEMEK HİZMET NOKTALARINI HARİTA ÜZERİNDE GÖSTERDİ
Millî Eğitim Bakanlığı, depremden etkilenen illerde oluşturduğu yemek hizmet noktalarını http://dhgm.meb.gov.tr/meb_mutfak/ internet adresine taşıyıp harita üzerinden konumlarını açıkladı. Depremden etkilenen Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa illerine depremin yaşandığı ilk günden itibaren yemek hizmet noktaları oluşturmaya başlamıştı.

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!