Zeytini bitiren yasa hortladı

Güncelleme Tarihi:

Zeytini bitiren yasa hortladı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2016 17:20

Son 15 yılda birçok kez değiştirilmek istenen, kamuoyu tepkileri ve olağanüstü mücadelelerle engellenen ‘3573 Sayılı Zeytinciliğin Islahı ve Yabanilerinin Aşılattırılması Hakkında Kanun’ yine gündemde.

Haberin Devamı

Zeytin ve zeytinyağı sektörünün uykularını kaçıran kanun tasarısı hortladı. Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi Başkanı Ümmühan Tibet, Türkiye’de zeytinciliğinin koruma kalkanı olan 3573 Sayılı Kanun’un 16 Nisan’da Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda özel sektör temsilcileri tarafından gündeme getirildiğini söyledi.

Zeytini bitiren yasa hortladı

Tibet, “Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu’nda söz konusu yasada yer alan bazı hükümlerin madencilik, enerji ve diğer sanayi faaliyetlerinin önünde engel teşkil ettiği dile getirilmiş. Gerekli hükümlerin kanuna konularak yatırımların önünün açılmasının ve bu çalışmaların Ekonomi Bakanlığı’nın koordinasyonunda yürütülmesi talimatı verilmiş” dedi.

Haberin Devamı

SÖZÜN TÜKENDİĞİ GÜN OLMASIN

Ümmühan Tibet, “Bir kez daha değiştirilmek istenen tasarının yasalaşmaması için herkesi aklı selimle hareket etmeye ve zeytin üretimi yanında zeytin üreticilerini korumaya davet ediyoruz. Yoksa 41 ilde yaklaşık 10 milyon için sözün bittiği gün olur” görüşünü dile getirdi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!