Kuşaklar arası değişimler konuşuldu

Güncelleme Tarihi:

Kuşaklar arası değişimler konuşuldu
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2016 14:10

İZMİR Ekonomi Üniversitesi’nde (İEÜ), Türkiye İnsan Yönetimi Derneği (PERYÖN) Ege Şubesi işbirliğiyle gerçekleştirilen 1. İnsan Kaynakları Zirvesi’nde, kuşaklar arası çalışma sistemlerinde yaşanan değişimler masaya yatırıldı.

Haberin Devamı

Kuşaklar arası değişimler konuşuldu

Çocuk erkil bir aile sistemine dönüldüğü, Z kuşağı adı verilen yeni jenerasyonun var olan alışkanlıkları tamamen değiştireceği belirtilen zirvede, şirketlerin insan kaynakları biriminin iş alımı sırasında sorduğu ’şirketimiz için ne fark yaratacaksın’ sorusunun geçerliliğini yitirdiği vurgulandı. Etkinlikte, "Türkiye’nin Y Kuşağı: Gençlerini Seven Bir Ülke miyiz" oturumuna katılan Dinamo Danışmanlık Yönetici Ortak Universum Ortadoğu Direktörü Evrim Kuran, Türkiye’nin büyük ama atıl bir gençlik enerjisi olduğuna dikkat çekti. Kuran, "Jenerasyon sistemi döngüsel bir sistem ancak günümüzde gençleri kısıtlamalarla yönetemeyiz. Y kuşağı, maaşa göre iş seçmiyor. En yüksek maaşı veren şirkete gitmiyor. Ya da iş bulmadan, işten ayrılabiliyor. Oysa bu, X kuşağında çok görülmeyen bir şey. Biz X kuşağı, eşeği sağlam kazığa bağlıyoruz. Y kuşağı yaptıkları iş her neyse bundan haz almak istiyor" dedi.

Haberin Devamı

"SOSYAL MEDYADAKİ DOĞRU HABER Mİ?"

Türkiye’de 36 milyon internet kullanıcısı olduğunu, ancak 39 milyon Facebook kullanıcısı bulunduğunu aktaran Kuran, bu konuda Avrupa birincisi olduğumuzu söyledi. Twitter’ın 645.5 milyon müşterisi olduğunu, Türkiye’de bu konuda 12 milyon müşteri bulunduğunu belirten Kuran, Twitter’ın yasaklı olduğu günlerde ülkedeki kullanıcı sayısının bir milyon 200 bin arttığına işaret etti. İşverenlerin de marka iletişimlerinde sosyal medyayı etkileşim araçları olarak kullandığına değinen Kuran, "Geçen yıl markalar instagramda yer almaya tereddüt ederken, artık bu alanda yer almayı ve etkileşime geçmeyi tercih ediyor" dedi. Kuran, "Dünyada 38 ülke arasında yapılan araştırmada, yüzde 67 oranıyla sosyal medyayı haber kaynağı olarak kullanma konusunda birinci ülkeyiz. Yani sosyal medya üzerinde gördüğümüz bir konuyu mutlak gerçek kabul ediyorum, diyoruz. Ancak bu çok tehlikeli" diye konuştu.

"EĞİTİM SİSTEMİ YENİDEN ELE ALINMALI"

Kuran, Türkiye’de 198 üniversite bulunduğu, 1 milyona ulaşacak mezun verileceğini, ancak şirketlerin istediği yeteneklere ulaşamadıklarını da ifade ederek, eğitim sisteminin 21. yüzyıla yönelik insanları hazırlayacak düzeye getirilmesi gerektiğini kaydetti.

RİTİM VE TİYATROLU KARİYER SÜREÇLERİ

Etkinlik kapsamında, İnci Holding Yönetim Kurulu Başkanı Neşe Gök, All About People Çözüm Ortağı Yöneticisi Candan Schabio, Anadolu Efes İnsan Kaynakları Direktörü Leyla Ayşegül Örs, Denizbank İnsan Kaynakları ve Deniz Akademi Genel Müdür Yardımcısı Yavuz Elkin, Coca - Cola İçecek İnsan Kaynakları Direktörü Alper Tokalp, konuşmacı olarak yer aldı. Ekinlikte, İEÜ Ritim Grubu performans sergilerken, İEÜ Tiyatro Topluluğu da iş görüşmelerinde yaşanan süreçleri sahneledi.



BAKMADAN GEÇME!