İzmirli inovatif firmaları dünya ile buluşturacak

Güncelleme Tarihi:

İzmirli inovatif firmaları dünya ile buluşturacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2015 15:02

TÜRKİYE’de ağırlıklı olarak inovasyon, Ar-Ge ve teknoloji alanlarında faaliyet gösteren firmaların, dünya ölçeğinde teşviklerden yararlanması ve dünya pazarlarına açılması konusunda faaliyet gösteren Sistem Global Danışmanlık, İstanbul, Ankara ve Gaziantep’ten sonra İzmir’deki firmalara da hizmet verecek.

Haberin Devamı

Son dönemde İzmir’de sayıları hızla artan teknoparkların ardından hareket geçen firma Sistem Global Danışmanlık şirketini İzmir’de de kurdu. Bu amaçla Sistem Global Danışmanlık, Türkiye de serbest bölgeler konusunda markalaşmış Bilgen Salih Narlı (BSN) ve 30 yılı aşkın süredir sektörde faaliyet gösteren Kaytun Tuncer (Tunçer MM) ile Ege Bölgesi’nde 2015 yılında iş ortaklığı gerçekleştirdi. Yaklaşık bir yılı aşkın bir süredir fiilen bölgede yapılanma, ofis ve diğer alt yapı hazırlıkları ile bölgenin analizini yapan grup İzmir lansmanını aralık ayında bir panel ve kokteyl ile gerçekleştirilecek.

Yatırımcılara danışmanlık, yeminli mali müşavirlik, hukuk, vergi, denetim, bağımsız denetim, muhasebe yönetimi, bordrolama ve eğitim hizmetlerini tek çatı altında sunacak olan Sistem Global, İzmirli firmaları, devlet ve yurtdışı fonlardan destek alarak büyütecek. Japonya başta olmak üzere uzak doğuda 12 ülkede, Dubai, Brüksel’de de partnerleri olan Sistem Global, İzmir’e yüksek teknolojiye dayalı yatırımların kazandırılması için de çalışacak.

Haberin Devamı

Türkiye’de 120 kişilik uzman kadroları ile 20 yıldır ağırlıklı olarak ar-ge ve ileri teknolojiye yatırım yapan inovatif firmalara bütünleşik hizmet sunan tek firma olduklarını dile getiren Sistem Global Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Karslıoğlu, yeminli mali müşavirlik, hukuk, danışmanlık ve denetim konularında firmaların bütün ihtiyaçlarını karşıladıklarını söyledi.

TEKNOPARKLAR İZMİR’E ÇEKTİ

İstanbul, Ankara ve Gaziantep’ten sonra son dönemde teknopark sayısı artan, İzmir-İstanbul Otoyolu ve liman yatırımları başta olmak üzere hızlı bir gelişim içinde olan İzmir’de de yer almak istediklerini anlatan Karslıoğlu, "İzmir’deki teknoparkların varlığı bizi heyecanlandırdı. İzmir, Ar-Ge ve teknoloji desteklerinden çok az faydalanıyor. Bu alanda büyük bir boşluk var. 3 yıl sonra İzmir ekonomisi çok farklı bir noktada olacak. Büyüme hızı Türkiye büyüme hızından daha fazla olacak. Siyasi istikrar ile birlikte proje yapan, Ar-Ge yatırımlarına ağırlık veren firmalar kazanacak. Biz de bu firmaların devlet desteği ve yurtdışı fonlardan pay alması, yabancı partnerle ortaklık kurulması noktasında destek olacağız. Yabancı yatırımcıların da İzmir’deki teknoparklara gelmesi için de çaba harcayacağız" dedi.

Haberin Devamı

Sistem Global İzmir ve Ege Bölgesi ortağı Bilgen Salih Narlı ise Türkiye’nin dünyanın ilk 10 ekonomi içine girme hedefinin ancak ileri teknoloji, ve Ar-Ge’ye yatırım yaparak katma değeri yüksek üretimlerle mümkün olabileceğini söyledi. İzmir’in devlet teşviklerinden aldığı payın yüzde 5’in altında olduğuna dikkat çeken Narlı, "İzmir, otoyol, liman gibi devlet yatırımlarının devreye girmesi ile yatırımcıların ilgi odağı olacak. Teknoparkların ardı ardına açılması da İzmir için büyük bir avantaj. İzmir’in bu süreci iyi değerlendirmesi katma değeri yüksek üretim yapan firmaları kente kazandırması gerekiyor. Biz de bu amaçla İzmir’deyiz" diye konuştu.

Haberin Devamı

Sistem Global’in bölgedeki diğer ortağı Kaytun Tunçer de İzmir’e hem katma değeri yüksek üretimler yapan yeni yatırımcılar getireceklerini hem de İzmir’deki firmaları teşviklerden yararlandırarak katma değeri yüksek üretimlerin payını artırmak istediklerini söyledi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!