İzmir'e övgü

Güncelleme Tarihi:

İzmire övgü
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2016 16:01

CHP lideri Kılıçdaroğlu İzmir’i, İzmirli’yi, İzmir’i yönetenleri övdü.

Haberin Devamı

İzmire övgü

CHP Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu, 1 Kasım genel seçiminden sonra kente yaptığı ilk ziyarete Ege Genç İşadamları Derneği ile başadı, örgütle devam etti. Geceyi geçirdiği Swiss Otel’de dün sabah kahvaltıda İzmir örgütünü ağırlayan Kılıçdaroğlu, 30 ilçe başkanını tek tek dinledi, “Genel merkezden beklentileriniz neler, ne talep ediyorsunuz” sorusunun cevaplarını aldı.

TEK TEK GÖRÜŞTÜ

İlçe başkanlarının tüzük değişikliği, parti içi disiplin süreçleri, İzmir’de yerel seçimde kaybedilen ilçelerdeki durum, örgüt-belediye ilişkileri, partiler arası hiyerarşi ve milletvekillerinin çalışma programları hakkında konuştukları öğrenildi. CHP Lideri ayrıca milletvekillerinin İl Başkanlığı’nın koordinasyonunda saha çalışmalarını katılmaları gerektiğini, her vekilin başta kendi bölgesi olmak üzere alanıyla ilgili programlarda da bulunması gerektiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, “Bir il milletvekili olarak kentin projelerini ve sorunlarını yakında takip etmelidir” dedi.

Haberin Devamı

PİRİŞTİNA ADINI TAŞIYOR

Kılıçdaroğlu, daha sonra görevi başında yaşamını yitiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina’nın adı verilen yeni arabalı vapurun Üçkuyular İskelesi’nde hizmete alınış törenine katıldı. Burada İzmir’i, İzmirli’yi ve İzmir’i yönetenleri öven Kılıçdaroğlu, bir kentte yaşayanların iyi ulaşım, iyi okul, sağlıklı çevre, parklar gibi istekleri olduğunu, belediye başkanlarının da temel görevlerinin bunları yerine getirmek olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu;

KURS ALMALARI LAZIM

“Emin olun eğer kentine bir şeyler yapmak isteyen iktidar partisinin belediye başkanlarının gelip İzmir’de bir belediyecilik kursundan geçmesi lazım. Bunu CHP’nin Genel Başkanı olarak böbürlenmek için söylemiyorum. Eğer İstanbul metrosu İzmir metrosunun üç katı, Ankara metrosu İzmir metrosunun iki katına maloluyorsa, İzmir üçte bir fiyatına bunu yapıyorsa, bu kursu almaları zorunluluktur. Bizim başkanlarımızın özelliği her kuruşun hesabını millete vermeleridir. Tüm amaçları kenti ayağa kaldırmaktır. İzmir’in aydınlık kent oldğunu hepimiz biliyoruz. Demokrat, özgür insanların yaşadığı bir kent Fuarlar şehri olabilir. Ama asla unutulmaması gereken gerçek, İzmir demokrat insanların, aydınlık insanların yaşadığı bir kenttir Türkiye’nin neresinden gelirse gelirse gelsin bir süre sonra burada yaşayan kişi kendisini ‘Ben İzmirliyim’ diye tanımlar. İzmirli olmak Türkiye’de bir ayrıcalıktır. Bu ayrıcalığı yaratan İzmirlilerdir” dedi.

Haberin Devamı

İzmire övgü

KAHVEHANEDE MİTİNG GİBİ

Sosyal Demokrat Yerel Yönetimler toplantısına katılmak için Seferihisar ilçesine geçen Kılıçdaroğlu’nun önü yol boyunca vatandaşlarca kesildi. Kendisini coşkuyla bekleyen ilçe halkını selamlayıp Dutlaraltı kahvesine geçerek, kadınların kendisi için hazırladığı börek ve sarmadan tadan Kemal Kılıçdaroğlu, kahvehane önünde toplanan vatandaşlara seslendı. CHP Lideri, “Burada olmaktan mutluyum, çok güzel bir coğrafyada yaşıyorsunuz. Çalışkan bir başkanınız var. Ben de çalışıyorum, emek gösteriyorum. Benim çalışmam yetmez hep beraber çalacağız. Güzel Türkiye’yi yükselteceğiz. Kadın erkek eşitliğini 1934 yılında sağladık. Seçme seçilme yetkisini getirdik. Onun da bir adım ötesine geçmek zorundayız. Hayatımızın bütün alanında kadınlarımız aktif olmalı. Yönetimin her alanında aktif olmalı. Söz sahibi olmalı bunları yayarsak sorunları aşarız” dedi.

Haberin Devamı

İZMİRLİLER BABAMIN EN BÜYÜK DESTEKÇİSİYDİ

Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina yaptığı konuşmada, babasının yaşam hikayesini özetledi. Piriştina “Onu doğruya götüren destekçisi, Atatürk ilke ve inkılaplarına inanan İzmirliler olmuştur. Umarım her siyasetçi ürettiği kamu hizmetleriyle böyle anılsın. Babamın İzmir aşkını sevdasını kuvvetlendiren nedenlerden biri İzmir Körfezi’ydi. Temizlenmeyi görmek için farklı noktalardan denize tabak atardı. Her geçen gün görüntüsünün berraklaşmasını takip ederdi. İsmini ölümsüzleştiren Büyükşehir Belediye Başkanı ve mesai arkadaşlarına teşekkür ediyorum” dedi.

KOCAOĞLU: 36 AYDIR ÇED RAPORU ALAMADIK

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ahmet Piriştina ve icraatlarından sözettiği konuşmasına yüzülebilir körfez hedefine ulaşmadaki en büyük sorun olan ÇED raporlarının gecikmesiyle devam etti. TDİ gemilerini alarak Körfez’de İBB’nin ulaşım yapmasını sağlayan, Körfez’de Büyük Kanal Projesi’ni bitirenin Ahmet Piriştina olduğunu belirten Kocaoğlu, “Biz hem ulaşımda hem de körfezde çıtayı yükselterek yüzülebilir körfez hedefini koyduk. Ulaşımda 15 yolcu, 3 arabalı vapuru aldık. Dokuz yıldır uğraştığımız yüzülebilir körfez hedefinde 36 aydır, bana tek başına ÇED raporu vermezler diye DDY ile birlikte limanı işin içine katarak girişimde bulunduk. DDY ile birlikte ihale bedellerini birlikte üstlendiğimiz körfez temizlik projesi ÇED raporunu hala alamadık” dedi. Kılıçdaroğlu bu konunun takipçisi olacağını söyledi.

Haberin Devamı

BALIKLIOVA PROTESTOSU

Kılıçdaroğlu’nun Izmir Örgütü’yle buluşması sırasında, Urla Belediyesi tarafından Balıkova’da yapılan yıkımı protesto eden eylemciler, Ankara’da yaptıkları görüşmeden sonuç alamadıkları gerekçesiyle tepki gösterdi. Otelin önünde toplanan eylemcilerin sözcüsü Yusuf Altun, Kılıdaroğlu’nun verdiği sözü hatırlatmaya geldiklerini belirterek, “Biz inatla ve ısrarla derdimizi anlatmaya çalışacağız” dedi. Kılıçdaroğlu örgütle yaptığı toplantının ardından eylemciler arasından 3 temsilci ile bir araya geldi. CHP Lideri yaklaşık 15 dakika süren bir görüşme yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!