İzmir'de 'Paralel Yapı' operasyonu

Güncelleme Tarihi:

İzmirde Paralel Yapı operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2016 14:24

İzmir'de, 'Paralel Yapı' soruşturması kapsamında bir dernekte başlatılan aramalar sırasında, bazı belge ve dokümanları kaçırmaya çalıştığı belirtilen 2 kişi gözaltına alındı.

Haberin Devamı

İzmirde Paralel Yapı operasyonu

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bir derneğin Karabağlar'daki merkezi ile Buca, Konak, Gaziemir, Bayındır, Torbalı ve Menderes ilçelerindeki 8 şubesinde aramalarını sürdürüyor. Dernekteki bilgisayar kayıtları ve mali konulara ilişkin bazı dokümanlara el koyan polis, Karabağlar'daki merkez binasından bazı doküman ve bilgisayar verilerini yanlarına alarak kaçmaya çalıştığı belirtilen 2 kişiyi yakaladı. Belgelere el konulurken, gözaltına alınan 2 kişi Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne götürüldü.

Aramaların, 'Paralel Yapı'ya finansal destek sağlanması iddialarına yönelik savcılıkça sürdürülen soruşturma kapsamında, dernek yöneticilerinin hayali projeler üretilerek, devletten ve AB fonlarından aldıkları hibe destekleri örgüte aktardığı iddiaları üzerine başlatıldığı öğrenildi.

Haberin Devamı

SAVCILIKTAN AÇIKLAMA: 2 KİŞİ GÖZALTINDA

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan operasyonla ilgili olarak yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada; "Fidan Eğitim Gönülleri Derneği ve şubeleri hakkında; yapılan şikayetçiler ve anılan dernekte sürdürülen incelemeler sonucu verilen denetim raporu doğrultusunda; Kamuoyunda FETÖ/PDY (Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması) adıyla bilinen terör örgütü faaliyetleri kapsamında dini inanç ve duyguların istismar edilmesi suretiyle nitelikli dolandırıcılık, kamu kurum ve kuruluşlarının, kamu meslek kuruluşlarının, siyasi parti, vakıf veya dernek tüzel kişiliklerinin araç olarak kullanılması suretiyle nitelikli dolandırıcılık ve güveni kötüye kullanma suçlarını işlediği, toplanan paraları terör örgütüne aktararak örgüte ekonomik kaynak sağladığı hususunda kuvvetli suç şüphesi tespit edilmiş olup, toplanan deliller kapsamında haklarında yeterli şüpheye ulaşılan Fidan Eğitim Gönüllüleri Derneği’nin İzmir Kayaönü’nde bulunan merkezi ile 5 ayrı adresteki şubelerinde ve Bayındır, Torbalı, Menderes ilçelerinde bulunan şubeleri ve eklentilerinde suça ilişkin kanıtların elde edilebilmesi amacıyla mahkemelerden alınan kararlar uyarınca 7 Ocak 2016 tarihinde kolluk güçlerince arama ve el koyma işlemi yapılmıştır. Dernek merkezinde ve diğer yerlerde yapılan aramalarda tespit edilen doküman ve malzemelere el konulmuş, delil kaçırmaya teşebbüs eden 2 şüpheli gözaltına alınmıştır" denildi.

İSİM BENZERLİĞİ AÇIKLAMASI

Haberin Devamı

Kestanepazarı Fidan Eğitim Kurumları Derneği, Kestanepazarı Öğrenci Yetiştirme Derneği ile Milli Kültür ve Ahlaka Hizmet Vakfı tarafından yapılan ortak basın açıklamasında ise, "Vatandaşlarımız, operasyonların Kestanepazarı’na yapıldığını zannederek, derneğimizden bilgi almak istemektedirler. Kestanepazarı bünyesinde hizmet eden derneğimizin adı ’Kestanepazarı Fidan Eğitim Kurumları Derneği’dir. Operasyon yapılan kurum ise ’Fidan Eğitim Gönüllüleri Derneği’dir. Kestanepazarı’nın, ’Fidan Eğitim Gönüllüleri Derneği’ ile hiçbir ilgisi ve ilişiği yoktur. Zaman zaman bazı basın-yayın organlarında çıkan haberler başta olmak üzere, halkımız arasındaki söylentiler ve eksik- yanlış bilgiler nedeniyle bazı vatandaşlarımız Kestanepazarı’nı Fethullah Gülen ve ona bağlı olan yapılarla ilişkili zannetmektedirler. Kestanepazarı’nın, Fethullah Gülen’le ve ona bağlı olan yapılarla hiçbir ilgisi ve ilişiği yoktur. Kurumumuzun bu yapılarla ilişkilendirilmesini veya ilişkiliymiş gibi gösterilmesini asla doğru bulmuyoruz. Kamuoyunun şunu iyi bilmesini istiyoruz: Dikkatsizce yapılan ilişkilendirmeler ve değerlendirmeler, 70 yıldır devletimize bağlı olarak milletimizin evlatlarına Kuran eğitimi veren Kestanepazarı’na zarar vermektedir. Kestanepazarı’nın bu tür illegal yapılarla ilişkisinin olmadığını bilmelerini, bu konuda kamuoyunu doğru bilgilendirmelerini istirham ediyoruz" denildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!