Deniz ulaşımına lodos engeli

Güncelleme Tarihi:

Deniz ulaşımına lodos engeli
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2016 11:37

ÇANAKKALE’de hızı 70 kilometreye ulaşan lodos nedeniyle, Gökçeada ve Bozcaada hattındaki bazı feribot seferleri iptal edildi.

Haberin Devamı

Deniz ulaşımına lodos engeli

Çanakkale’de şiddetli rüzgar, deniz ulaşımını olumsuz etkiliyor. Özellikle Kuzey Ege Denizi’nde lodosun hızı 70 kilometreyi buldu. Bu yüzden Gestaş Deniz Ulaşım A.Ş., bugün Bozcaada’dan-Geyikli’ye saat 12.00, Geyikli’den-Bozcaada’ya saat 14.00’teki feribot seferlerini olumsuz hava muhalefeti nedeniyle iptal etti. Yine Kabatepe’den Gökçeada’ya saat 15.00 ve 19.00, Gökçeada’dan Kabatepe’ye ise saat 13.00 ve 17.00 seferleri olumsuz hava muhalefeti nedeniyle iptal edildi.

Deniz ulaşımına lodos engeli



Ancak, vatandaşların mağduriyetini gidermek amacıyla tarife dışında Gökçeada’dan Kabatepe’ye saat 15.00 ve Kabatepe’den Gökçeada’ya saat 17.00’de sefer yapılacağı duyuruldu. Ayrıca, Çanakkale merkezinden Gökçeada’ya bugün başlaması planlanan deniz otobüsü seferlerinin de, olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edildiği, Çanakkale’den Gökçeada’ya ilk seferin 7 Şubat Pazar günü saat 18.00’de yapılacağı belirtildi. Çanakkale Boğaz hattında ise Kepez-Eceabat arasındaki tüm araba vapur seferleri olumsuz hava muhalefeti nedeniyle iptal edildi. Çanakkale-Eceabat, Çanakkale-Kilitbahir, ve Lapseki-Gelibolu hattındaki seferler ise normal olarak devam ediyor.

Haberin Devamı


Deniz ulaşımına lodos engeli


FERİBOTUN SAĞA- SOLA YATMASI KORKUTTU

Çanakkale’de hızı 70 kilometreye ulaşan lodosun şiddeti, Çanakkale-Eceabat arasında sefer yapan Ezine araba vapurunun dalgalar arasında sağa ve sola yatmasıyla gözler önüne serildi. Saat 11.00’de Çanakkale’den araçları ve yolcuları alan Ezine araba vapuru, Eceabat’a gitmek üzere hareket etti. Kısa süre sonrada kuvvetli lodosun yarattığı dalgalar arasında sağa ve sola yatarak sallanmaya başladı. Feribotun bu hali sahilden izleyenleri korkuttu. Feribotun kaptanı, dalgalardan daha az etkilenmesi için bir süre Kilitbahir köyü yönünde yol alıp daha sonra dümeni varış limanı olan Eceabat’a çevirdi. Feribot sorunsuz olarak Eceabat İskelesi’ne yanaştı.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!