CHP’liler "önce Türkiye" dedi

Güncelleme Tarihi:

CHP’liler önce Türkiye dedi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2015 15:46

AYDIN’ın Didim İlçesi’nde seçim bürosunun açılışına katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın 1’inci sıra milletvekili adayı Bülent Tezcan, "Bizler cebini düşünenlerin hareketi değiliz. Bizler parti çıkarlarının önüne Türkiye’nin çıkarlarını geçirmiş bir kadronun temsilcileriyiz" diye konuştu.

Haberin Devamı

CHP Didim İlçe seçim bürosu açılışına, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın 1’inci sıra milletvekili adayı Bülent Tezcan, milletvekili adayları Hüseyin Yıldız, Tayfun Talipoğlu, Ferda Çağlar Erkut, Fulya Üstündağ, CHP’li Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, CHP’li Didim eski Belediye Başkanı Mümin Kamacı ve çok sayıda partili katıldı.

Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay açılışta yaptığı konuşmada, bazılarının istedikleri neticeyi alamadığı için seçimi tekrar ettirdiğini öne sürerek "Bu seçim son seçim olacaktır. Biz her zaman bu canlılığımızı korumak mecburiyetindeyiz. Ankara’da kim nasıl plan yaparsa yapsın, CHP’yi bu dönem iktidar, genel başkanımızı da Başbakan yapacağız. Ben buna inanıyorum" dedi.

"HALK SANDIKTA DERS VERECEK"

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili adayı Bülent Tezcan, yeniden önlerine sandığın geldiğini ve yeniden meydanlara çıktıklarını söyledi. Bülent Tezcan, "5 ay önce sandığa gitmiştik ve millet bir karar verdi. Milletin kararını ise kaçak sarayda oturup haram yiyenler beğenmedi. Şimdi 1 Kasım’da yeniden seçim var. Ama bu milletin ferasetini, inancını, gücünü bilmiyorlar. Bu millet öyle bir millet ki, en zor zamanlarda dizlerinin üzerinden ayağa kalkıp, en zor zamanları aşmasını bilmiş ve kendine öğrenci muamelesi yapanlara sandıkta nasıl ders vereceğini bilmiş. Şimdi millete ders vermek isteyenlere 1 Kasım’da notunu halk verecek" diye konuştu.

Türkiye’nin problemlerinin tamamını ve halkın sıkıntılarını bilen bir kadroya sahip olduklarını dile getiren Tezcan, şunları söyledi:

"7 Haziran’da bizlere mazbatalarımızı verdikleri zaman siyasetin sorumluluğunun ne olduğunu bilerek hareket ettik. Bizler önce kişisel çıkarlarımız öne çıkacak diyen bir kadro değiliz. Bizler cebini düşünenlerin hareketi değiliz. Bizler parti çıkarlarının önüne Türkiye’nin çıkarlarını geçirmiş bir kadronun temsilcileriyiz. Bizler, ’önce Türkiye’ diyen Kemal Kılıçdaroğlu’nun arkasından yürüyen kadroyuz."

CHP Aydın Milletvekili adayları Hüseyin Yıldız, Tayfun Talipoğlu, Ferda Çağlar Erkut ve Fulya Üstündağ’ın konuşmalarının ardından CHP Didim İlçe Seçim Bürosu’nun açılış kurdelesi, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili adayı Bülent Tezcan, CHP’li Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, CHP’li Didim eski Belediye Başkanı Mümin Kamacı ve CHP Aydın Milletvekili kadın adayları tarafından kesildi.

GAZETECİ-PARTİLİ GERGİNLİĞİ

Açılışın olduğu alana girmek isteyen başörtülü gazeteci Canan Külfen ile bir partili arasında tartışma yaşandı. Canlı bomba olabileceği şüphesiyle çantasını aramak isteyen partiliye izin vermeyen Külfen, meslektaşlarının araya girmesiyle sakinleşti. CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız ile CHP Aydın Milletvekili adayı Tayfun Talipoğlu, gazeteci Canan Külfen’in yanına gelerek geçmiş olsun dileğinde bulundu ve yaşanan olay için partileri adına özür diledi.

Öte yandan parti yönetimini yüksek sesle eleştiren Didimli esnaf Cafer Boztürk’ü görüntüleyen gazeteci Veysel Karahan da CHP’li Didim Belediye Meclisi üyeleri tarafından engellenmek istendi. CHP Didim Gençlik Kolları’na bağlı bir grup gencin de olaya dahil olmasının ardından CHP Didim Gençlik Kolları Başkanı Caner Kaynak, gençleri sakinleştirerek, gazetecilerin yanından uzaklaştırdı. Yaşanan olayı gören CHP Aydın Milletvekili adayı gazeteci Tayfun Talipoğlu da gazetecinin görüntü almasının engellenmesini eleştirdi. Gazetecilerin yanına gelen Talipoğlu ve CHP Aydın İl Başkanı Hikmet Saatçi olay sonrası partisinin ilçe örgütünü arayacağını bildirerek, yaşanan durumun kabul edilemez olduğunu ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!