Zschaepe ile Wohllebben yine reddi hakim talebinde bulundu

Güncelleme Tarihi:

Zschaepe ile Wohllebben yine reddi hakim talebinde bulundu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2016 11:45

Almanya'da 2000-2007 yılları arasında 8’i Türk 10 kişiyi öldürmekle suçlanan Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör örgütü davasında baş sanık olarak yargılanan Beate Zschaepe ve Wohlleben'in avukatları, reddi hakim talebinde bulundu.

Haberin Devamı

NSU üyesi Beate Zschape ile örgüte yardım ve yataklık etmekten yargılanan Ralf Wohlleben bir kez daha reddi hakim talebinde bulundu.

Zschaepe ve Wohlleben'in avukatları, hakimin yanı sıra tüm mahkeme heyetinin reddini istedi. İki sanık dilekçelerinde hakimin ve mahkeme heyetinin kendilerinin suçluluğuna inandığını, bu nedeniyle yargılanmanın adil olamayacağı iddiasında bulundular.


Hatırlanacağı üzere ikili daha önce de bir çok kez taktik gereği reddi hakim talebinde bulunmuş, ancak talepleri yerinde bulunmamıştı.


Öte yandan önceki gün dinlenen banka çalışanları soygun sırasında NSU üyeleri Uwe Mundlos ile Uwe Böhnhardt'ın kendilerine çok kötü davrandığını anlatmıştı.

2006 yılında Zwickau kentinde banka soyan Mundlos ile Böhnhardt, bir çalışanı karnından vurmuştu. Bankanın diğer çalışanlarına küfür edip dövmüşlerdi. Banka çalışanları yaşadıkları korku dolu dakikaları duruşmada ayrıntılı olarak anlattı.





BAKMADAN GEÇME!