NSU davasında ‘reddi hakim’e ret

Güncelleme Tarihi:

NSU davasında ‘reddi hakim’e ret
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2015 10:14

NSU davası Almanya’nın Münih Eyalet Yüksek Mahkemesi’nde başlayalı üç yıla yaklaştı. Sanıkların avukatları, davayı sil baştan yeniden başlatmak için her fırsatı deniyor. 

Haberin Devamı

İki hafta önce başsanık Beate Zschaepe’nin ifade vereceği gün, suç ortaklarından sanık Ralf Wohlleben korkuya kapılarak, reddi hakim talebinde bulundu. Bunun üzerine Zschaepe’nin ifadesi ertelendi. Bu talep iki haftadır görüşülüyordu. Dünkü duruşma öncesi karar geldi ve reddi hakim talebinin reddedildiği açıklandı.

Duruşmada Beate Zschaepe’nin ateşe verdiği hücreevindeki delillerin değerlendirilmesine devam edildi. Hayali mağdur Meral Keskin olayıyla ilgili ise bilirkişinin kısa ifadesi alındı.

Baden Württemberg Eyalet Meclisi NSU Araştırma Komisyonu, eyaletin istihbarat teşkilatını, NSU ile ilgili bazı dosyaları vermemekle suçladı.

Komisyon üyesi milletvekilleri tanık olarak dinlenen eyalet istihbarat başkanı Beate Bube’ye, ırkçı Ku Klux Klan üzerine tüm belgeleri alamadıklarını şikayet etti. Ku Klux Klan üyesi olan bir polis memuru, NSU tarafından öldürülen polis memuru Michele Kiesewetter’in amiri çıkmıştı. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!