Yunanistan’la nisan ayında çözül bulunmalı

Güncelleme Tarihi:

Yunanistan’la nisan ayında çözül bulunmalı
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2017 10:47

Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, Atina’dan birlik mesajı verdi: “Aksi halde, güçlü bir etkiye sahip Almanya’nın bile sesi duyulmayacak.”

Haberin Devamı

ALMANYA Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, resmi ziyaretlerde bulunmak üzere Yunanistan’a gitti. Başkent Atina’da Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ile görüşme öncesi gazetecilere açıklama yapan Gabriel, birlik içinde bir Avrupa çağrısında bulundu. Gabriel, “Aksi halde, güçlü bir etkiye sahip Almanya’nın bile Çin, ABD ve Rusya ekonomileriyle baş edemeyecek hale gelerek sesi duyulmayacak” dedi.

ELEMİZDEN GELENİ YAPMALIYIZ

Yunanistan ve uluslararası kreditörleri arasındaki kurtarma paketi reform müzakerelerine ilişkin zorlu kararların alınması gerektiğini belirten Gabriel, “Sonu gelmeyen bir hikayeyi kimse istemiyor. Nisan ayında bir çözüme ulaşmak için hepimiz elimizden geleni yapmalıyız” şeklinde konuştu.
Başbakan Çipras ise sosyal devletin önemine işaret ederek, “Ya toplumsal müktesebata bağlı kalacağız ya da resmi ağızlardan duyulan ırkçı sloganlara mahkûm olacağız. Yunanistan ilkini tercih ediyor ve bu yönde çalışmaya devam edecek” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!