Yine İsveç yine Momika... Kuran-ı Kerim’e çirkin saldırı

Güncelleme Tarihi:

Yine İsveç yine Momika... Kuran-ı Kerim’e çirkin saldırı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2023 07:00

İsveç’te İslam karşıtı eylemleriyle adından söz ettiren Irak asıllı Selwan Momika, Malmö kentinde Kuran yakma eylemlerine bir yenisini daha ekledi.

Haberin Devamı

Dün, yerel saatle 13,00 sıralarında kentin Lorensborg Meydanı’nda polis eşliğinde Kuran’ın yapraklarını yırtan Momika, ardından kutsal kitabı ateşe verdi.

TEPKİ VERENE GÖZALTI

Aftonbladet gazetesinin muhabiri Susanna Nygren’in aktardığına göre Momika’ya tepki göstermek için toplanan yaklaşık 200 kişiden bazıları eylemi engellemeye çalışırken polis tarafından engellenerek göz altına alındı. Malmö polisinin basın sözcüsü Patric Fors, birkaç kişinin gözaltına alındığını teyit ederken, tepki gösteren bazılarının ise olay yerinden uzaklaştırıldığını belirtti. Irak tarafından İsveç’ten iade edilmesi talep edilen Momika, geçtiğimiz günlerde İsveç basınından Kvartal’a verdiği röportajda Kuran yakma eylemlerini sonlandırmayı düşündüğünü söylemişti.

Yine İsveç yine Momika... Kuran-ı Kerim’e çirkin saldırı

Haberin Devamı

TAM DA ONAY BEKLERKEN

Momika’nın dünkü eylemi, NATO üyeliği için TBMM’nin onayını bekleyen İsveç açısından büyük bir talihsiz olarak yorumlandı. Daha önce Danimarka ve İsveçli yetkililer, ülkelerinde kutsal kitapları hedef alan saldırıların engellenmesi için yasal girişim başlatacaklarını belirtmişti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!