Yeni yıl mesajı bardağı taşırdı... Almanya Savunma Bakanı istifa ediyor

Güncelleme Tarihi:

Yeni yıl mesajı bardağı taşırdı... Almanya Savunma Bakanı istifa ediyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2023 07:00

Almanya’da son dönemlerde yoğun eleştirilere hedef olan Federal Savunma Bakanı Christine Lambrecht’in (57) istifa etmeye hazırlandığı öne sürüldü.

Haberin Devamı

Geçen yıl nisan ayında Paskalya Yortusu öncesi tatillerini geçirecekleri Sylt adası yakınlarındaki bir askeri birliği ziyaret için bindiği ‘hükümet helikopterine’ 21 yaşındaki oğlunu da alması nedeniyle muhalefetin istifasını istediği SPD’li Bakan Lambrecht’in yılbaşı gecesi havai fişekleri eşliğinde sosyal medyada paylaştığı yeni yıl mesajı bardağı taşıran son damla oldu.

İŞTE O MESAJ

“2022 yılı bizi meydan okumalarla karşı karşıya getirdi. Avrupa’nın göbeğinde bir savaş yaşanıyor. Ama bununla bağlantılı bir dizi izlenimlerim de oldu. Birçok ilginç ve şahane insanlarla da biraraya geldim. Bunun için kalpten teşekkür ediyorum” diyerek arka planda fırlatılan havai fişekler eşliğinde Ukrayna’da sürdürülen savaştan bahsetmesi sonunu getirdi. Başta anamuhalefet CDU/CSU olmak üzere çeşitli çevreler “Derhal istifa etmeli” görüşünü vurgularken, SPD’li Başbakan Olaf Scholz, Bakan Lambrecht’e sahip çıktı.

 

Haberin Devamı

KAMU DESTEĞİ DİPTE

Ancak son günlerde parti içinde de eleştirilerin artması ve anketlerde halkın yüzde 77’ye yakının da istifasından yana olduğunun saptanması üzerine Christine Lambrecht’in “gönüllü olarak” gelecek hafta istifa ederek Federal Savunma Bakanlığı’nı bırakacağı öne sürüldü.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!