Yardımlar sürüyor

Güncelleme Tarihi:

Yardımlar sürüyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2023 07:00

Asrın felaketi olarak tanımlanan depremlerin ardından Türkiye'ye yurt dışından yardımlar gelmeye devam ediyor. Katar 10 bin konteyner ev yolluyor.

Haberin Devamı

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6'lık iki büyük depremin ardından dünyadan Türkiye'ye yardım eli uzandı.

KÖRFEZ’DEN 200 MİLYON DOLAR

Katar’da toplanan bağışlar 60 milyon doları geçti. Türkiye ve Suriye’de yaşanan deprem felaketi için toplamda Dünya Kupası’nda kullanılmış 10 bin konteyner göndereceğini duyuran Katar’da sevkiyat başlıyor. Suudi Arabistan’da yardımlar 89 milyon doları aştı. Birleşik Arap Emirlikleri’nde (BAE) Türkiye için 50 milyon dolar bağış toplandı. Kuveyt’te toplanan yardım tutarı en az 30 milyon dolar oldu.

BOSNA’DAN JENERATÖR

Saraybosna’da “pomozi.ba” isimli insani yardım kuruluşu tarafından, depremzedeler için kurulan yardım toplama merkezine acil ihtiyaç olarak getirilen ısıtıcı, jeneratör, battaniye ve uyku tulumları gönüllüler tarafından TIR’a yüklendi.

Haberin Devamı

SEUL’DEN KAYNAK SEFERBERLİĞİ

GÜNEY Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol, Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle mevcut tüm kaynakların seferber edilmesi talimatı verdi. Güney Kore meclisi, vekillerin maaşlarının yüzde 3’ünün depremzedelere bağışlanması kararı aldı.

JAPONYA’DAN ITBBİ EKİPMAN

JAPONYA Büyükelçiliği’nden yapılan açıklamada, Japonya Uluslararası Acil Kurtarma Ekibi’ne bağlı sağlık ekibi için gerekli tıbbi ekipmanlar ile diğer yardım malzemelerinin Türkiye’ye ulaştığı belirtildi. Açıklamada, 73 kişilik kurtarma ekibine bağlı olarak gönderilen sağlık ekibinin, ameliyathane imkânlarıyla donatılmış bir tesiste destek faaliyetlerini yürüteceği aktarıldı.

ÇİN’DEN İKİNCİ PARTİ YARDIM

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Vang Vınbin, battaniye ve çadır gibi acil ihtiyaç malzemelerini içeren yardımların ilk kısmının 11 ve 12 Şubat’ta Türkiye’ye ulaştığını belirtti. Vang, elektrokardiyografi ve ultrason aletleri, tıbbi nakil araçları ve portatif hasta yataklarını içeren ikinci kısım yardımların da bu hafta gönderilmesinin planlandığını ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!