Yanukoviç Rusya'da 'ortaya çıkacak'

Güncelleme Tarihi:

Yanukoviç Rusyada ortaya çıkacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2014 09:52

Ukrayna’nın devrik cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç, Rusya’dan himaye başvurusuna olumlu yanıt almasının ardından bu ülkeye gittiği ve yine Rus haber ajansları vasıtasıyla duyurduğu basın toplantısını düzenlemek için Rostov-na-Donu şehrine ayak bastığı bildirildi.

Haberin Devamı

Yerel haber ajansı “DonİnformBüro” kaçak liderin perşembe akşamı şehre gelişini şu ifadelerle aktardı:

“Yanukoviç’in uçağı 22.00 (TSI 20.00) sularında şehrimize indi. Yalnız uçak sivil havalimanına değil, askeri alana iki savaş jeti refakatinde iniş yaptı. Yanukoviç ve beraberindeki kişiler askeri havalimanından kendisini himaye veren Rus devletinin konuk evine değil, özel bir malikaneye hareket etti. Cuma akşam üzeri 17.00 (TSİ 15.00) civarında düzenleyeceği söylenen basın toplantısının yeri de açıklanmadı. Mekan olarak neresinin seçileceğinin son anda açıklanacağı ve sadece belirli basın kuruluşları davet edilerek gerçekleşeceği belirtiliyor. Rivayete göre basın toplantısı organizasyonunu Rusya’nın İnterfaks haber ajansı üstlenmiş” haberiyle duyurdu.

Yanukoviç Rusyada ortaya çıkacak
'RUS KOMANDOLARI KIRIM’DA HAVALİMANINI ELE GEÇİRDİ' İDDİASI

Haberin Devamı

Geçen hafta sonu Kiev'i terk eden ve hemen ardından partisinin güçlü olduğu Harkov kentinde televizyona çıkıp, istifa ettiği yönündeki haberleri yalanlarken görülen Yanukoviç, TSİ 15.00'da düzenleyeceği basın toplantısıyla günler sonra kamuoyunun karşısına çıkmış olacak.

Yanukoviç Rusyada ortaya çıkacak

İSVİÇRE POLİSİ BASKIN DÜZENLEDİ
İsviçre polisi, Ukrayna parlamentosu tarafından azledilen Yanukoviç'in oğlu Aleksandr Yanukoviç'in şirketine para akladığı iddiasıyla baskın düzenledi.

Cenevre Savcılığı'ndan yapılan açıklamada, başsavcı Yves Bertossa ve mali polisin bugün sabah saatlerinde Aleksandr Yanukoviç'e ait şirkette arama yaptığı belirtildi. Arama sırasında bazı dokümanlara el konulduğuna işaret edilen açıklamada, ayrıntı verilmedi.

İsviçre federal hükümetinin dün de ülkedeki bankalara Viktor Yanukoviç'le ilişkili hesapların dondurulması talimatı verdiği bildirilmişti.

Viktor Yanukoviç'in diş hekimi ve işadamı olan 40 yaşındaki oğlu Aleksandr Yanukoviç'in Ukrayna'da kömür üretiminin yarısını, elektrik üretimi ve dağıtımının da üçte birini yönettiği ileri sürülüyor.

Cenevre'de 2011 yılında şirket kuran Aleksandr Yanukoviç'in yaklaşık yarım milyar dolar değerinde serveti bulunduğu ifade ediliyor.

Haberin Devamı

Avusturya hükümeti de Viktor Yanukoviç, oğlu Aleksandır Yanukoviç ve eski hükümet ile bağlantılı 16 kişinin hesaplarının dondurulduğunu açıkladı. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Martin Weiss, Yanukoviç ve diğer isimlere finansal yaptırımların uygulandığını belirtirken, hesaplarda ne kadar para olduğuna ilişkin bilgi vermedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!