Yahudi müzesinde dört kişiyi öldüren saldırganın görüntüleri

Güncelleme Tarihi:

Yahudi müzesinde dört kişiyi öldüren saldırganın görüntüleri
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2014 01:07

Belçika’nın başkenti Brüksel’de önceki gün Yahudi Müzesi’ne girip içeridekilere ateş açarak dört kişiyi öldüren saldırganın güvenlik kamera görüntüleri medyaya dağıtılırken, kendisini tanıyanlardan yardım istendi.

Haberin Devamı

Brüksel’deki Yahudi Müzesi’nin önünde otomobilini park ettikten sonra içeri giren saldırgan yanındaki tüfekle içeridekilere ateş açarken İsrailli yaşlı bir çift ile bir kişi öldü, bir kişi de ağır yaralandı. Saldırgan daha sonra hızla dışarı çıkarak otomobile binip kaçtı. Hastaneye kaldırılan yaralı da kurtarılamayınca ölü sayısı dörde çıktı. Belçika medyası saldırıyla ilgili bir kişinin yakalandığını bildirirken, bu kişinin saldırgan olmadığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Polis saldırıyla ilgili müzede çekilen güvenlik kamerası görüntülerini medya ile paylaşırken, saldırganı gören veya tanıyanların en yakın güvenlik birimine haber vermesini istedi.

Belçika İçişleri Bakanı Joelle Milquet, saldırı nedeninin antisemitizm olduğu üzerinde durulduğunu, ülkedeki bütün Yahudi kurum ve kuruluşlarının polis korumasının takviye edildiğini bildirdi. Avrupa Birliği Dış Politika Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton, saldırıyı kınadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!