‘Ukrayna’ya Leopard tankları gönder’ baskısı

Güncelleme Tarihi:

‘Ukrayna’ya Leopard tankları gönder’ baskısı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2023 07:00

Almanya’daBaşbakan Olaf Scholz’a Ukrayna’ya talep ettiği Leopard 1 ve 2 tipi Alman tanklarının da göndermesi için baskı arttı.

Haberin Devamı

Almanya Başbakanı Olaf Scholz’a Ukrayna’ya Alam Leopard 1 ve 2 tipi tanklar gönderilmesi için baskılar artmaya başladı. Başbakan Scholz, Fransa ve ABD’nin ardından Almanya’nın Ukrayna’ya 40 adet Marder tipi zırhlı piyade aracı göndereceğini açıkladığı halde, hem ortaklarından hem de muhalefetten “Bu yeterli değil. Ukrayna’ya Leopard tanklarını da gönderelim” sesleri yükseldi. Hükümet ortağı Hür Demokrat Partili (FDP) savunma uzmanı Marie-Agnes Srack-Zimmermann’ın yanı sıra Yeşiller Partili Federal Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock ile Federal Ekonomi ve İklim Koruma Bakanı Robert Habeck de, Ukrayna’ya Leopard ana muharebe tankları gönderilmesinden yana olduklarını açıkladı.

‘Ukrayna’ya Leopard tankları gönder’ baskısı

Haberin Devamı

‘İKİNCİ ADIM GELMELİ’

Almanya’da Hıristiyan Birlik partileri olarak bilinen CDU ile CSU da Sosyal Demokrat Parti (SPD), FDP ve Yeşiller’den oluşan koalisyon hükümetine Ukrayna’nın kendisini savunabilmesi için ağır silah sevkıyatını sürdürme çağrısını yineledi. CSU Federal Meclis Grup Başkanı Alexander Dobrindt, partisinin Yukarı Bavyera’daki Chimgau’da bulunan Seeon Manastırı’nda düzenlediği “3 Kral Buluşması” etkinliğinde yaptığı konuşmasında, “Marder zırhlı araçlarının gönderilmesi kararı doğrudur ve yerindedir. Ama bu yetmez. İkinci adım da gelmeli ve Almanya Leopard tankları da göndererek Ukrayna’nın kendisini savunma hakkına destek vermelidir” dedi. Pandemi nedeniyle ancak iki yıl aradan sonra ilk kez düzenlenen etkinlikte konuşan CSU Genel Başkanı ve Bavyera Eyalet Başbakanı Markus Söder de zaman kaybetmeden Ukrayna’ya Leopard tankları gönderilmesinden yana olduklarını söyledi. CDU da Ukrayna’ya Alman malı Leopard tipi tankların gönderilmesine tam desteğini yineledi. CDU’lu Federal Meclis milletvekili ve eski bir subay olan dış politika uzmanı Roderich Kiesewetter, “Bu savaş, ancak Leopard tanklarıyla bitirilir” dedi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!