Ukrayna'ya F-16 şoku! Rus general ölü bulundu...

Güncelleme Tarihi:

Ukraynaya F-16 şoku Rus general ölü bulundu...
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2023 12:48

Ukrayna savaşın gidişatını değiştireceğini düşündüğü F-16 savaş uçaklarından önümüzdeki aylar için ümidini keserken, savaşa bir süre liderlik elen Rusya'nın önde gelen generallerinden Gennady Zhidko'nun ölü bulunduğu duyuruldu.

Haberin Devamı

Ukrayna savaşı 18 ayı geride bırakırken, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski'nin Batılı müttefiklerinden uzun süredir istediği ve sonunda sözünü aldığı F-16 savaş uçaklarının savaşın gidişatını değiştirmesi bekleniyordu.

Ancak hem savaş jetlerinin tedariki hem de Ukraynalı pilotların eğitimi konusundaki aksaklıklar bu umutları suya düşürmüş gibi görünüyor...

"ÖNÜMÜZDEKİ SONBAHAR VE KIŞ AYLARINDA KULLANAILAMAYACAK"

Ukrayna'ya F-16'ların gönderilmesine şiddetle karşı çıkan ABD Başkanı Joe Biden, Mayıs ayında rotayı tersine çevirip savaş jetlerinin gönderilmesine karar verse Ukrayna Hava Kuvvetleri Sözcüsü Yuriy Ihnat, ulusal kanalda yaptığı açıklamada F-16'ların önümüzdeki sonbahar ve kış aylarında kullanılamayacağını duyurdu.

Ukraynaya F-16 şoku Rus general ölü bulundu...

İngiliz medyası Kiev'in gecikmelerden dolayı büyük bir sınavla karşı karşıya kalacağını öne sürdü.

Haberin Devamı

"Bu uçaklar için çok büyük umutlarımız vardı, hava savunmamızın bir parçası olacak, bizi Rusya'nın füzelerinden ve insansız hava araçlarından koruyabilecekti" diyen Ihnat "F-16'ları önümüzdeki sonbahar ve kış aylarında kullanılamayacağımız şimdiden belli" ifadelerini kullandı.

Danimarka ve Hollanda eğitim çabalarına liderlik ederek Ukraynalı pilotları Eylül ayına kadar göklere çıkarma sözü verseler de söz konusu eğitimler o günden bu yana pek çok kez ertelendi.

RUS GENERAL ÖLÜ BULUNDU

Ukrayna F-16'lar konusunda hayal kırıklığı yaşarken yakın zamanda tasfiye edilen Rusya'nın önde gelen generallerinden Gennady Zhidko'nun ölü bulunduğu duyuruldu.

Güney Kuvvetleri komutanı olarak Ukrayna'nın işgaline kısa bir süre liderlik eden 58 yaşındaki Zhidko'nun 2017 yılında 'Rusya Kahramanı' olarak ödüllendirildiği 2021 yılında da savunma bakan yardımcısı olarak görev yaptığı öğrenildi.

Harkiv cephe hattının çökmesi ile Rusya Devlet Başkanı Putin'in 2022 yılının Ekim ayında görevden aldığı generalden son aylarda pek haber alınamamıştı.

Rus haber kaynağı Readovka Zhidko'nunhastalığı nedeni ile hayatını kaybettiğini iddia etse de, generalin ölümü Batı medyasında şüpheli olarak değerlendirildi.

Ukraynaya F-16 şoku Rus general ölü bulundu...


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!