Ukrayna’ya 1,5 milyar euroluk yardım

Güncelleme Tarihi:

Ukrayna’ya 1,5 milyar euroluk yardım
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 2023 12:30

Avrupa Komisyonu, Ukrayna’ya 1,5 milyar euroluk Makro-Finansal Destek sağladığını duyurdu. Böylece Ukrayna'nın 2023 yılı içinde AB’den aldığı destek 13.5 milyar euroya ulaştı.

Haberin Devamı

Avrupa Komisyonu’ndan yapılan yazılı açıklamada, “Bu destek Ukrayna'nın maaşları ve emekli maaşlarını ödemeye devam etmesine ve hastaneler, okullar, yer değiştiren insanlar için konutlar inşa etmesi gibi temel kamu hizmetlerini çalışır durumda tutmasına yardımcı olacaktır. Ayrıca Ukrayna'nın makroekonomik istikrarı sağlamasına ve Rusya'nın tahrip ettiği enerji altyapısı, su sistemleri, ulaşım ağları, yollar ve köprüler gibi kritik altyapıyı restore etmesine de olanak tanıyacaktır” denildi.

“2023’TE 13.5 MİLYAR EURO YARDIM”

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, yapılan yardımla ilgili açıklamasında, “Sadece bu yıl, Ukrayna'nın hastaneleri, okulları ve diğer hizmetleri sürdürmesine yardımcı olmak için 13.5 milyar euro verdik. Aydan aya devam eden desteğimiz Ukrayna'nın maaş ve emekli maaşlarını ödemesine de yardımcı oluyor. Bu hızlı ve esnek yardım, ülkenin ihtiyaçlarına göre uyarlanmakta ve Ukrayna'daki dönüştürücü reformları da teşvik etmektedir. Ukrayna'nın yanında olma kararlılığımız sarsılmazdır ve modern ve müreffeh bir ülkenin yeniden inşası için üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!