Ukrayna saldırıya geçti... Moskova yanlısı liderden itiraf gibi açıklama

Güncelleme Tarihi:

Ukrayna saldırıya geçti... Moskova yanlısı liderden itiraf gibi açıklama
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2022 13:36

Ukrayna savaşı son sürat devam ederken Rusya ilhak töreni için geri sayıma geçmiş durumda. Tarihi törene saatler kala Rus yanlısı liderden itiraf gibi bir açıklama geldi

Haberin Devamı

Rusya Devlet Başkanı Putin'in emri ile 24 Şubat sabah 06.00'da başlayan savaş hız kesmeden devam ediyor.

Son dönemde ülkenin farklı noktalarında taarruza geçen Ukrayna bazı bölgeleri Rus işgalinden kurtardı. Rusya ise bu gelişmeye kısmi seferberlik ve referandum kararı ile yanıt verdi.

Bugün Moskova'da büyük bir tören ile bu bölgelerin Rusya'ya katıldığını dünyaya duyurmaya hazırlanan Rusya'ya kötü haber geldi.

Donetsk bölgesinin Moskova yanlısı lideri Denis Pushilin'nin açıklamaları ülkede adeta soğuk duş etkisi yarattı.

AFP'de yer alan habere göre, Pushilin sosyal medyadan yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi;

'Lyman'dan gelen haberler rahatsız edici. Şu anda Lyman kısmen kuşatılmış durumda. Yakındaki iki köy tamamen kontrolümüz altında değil.'

Haberin Devamı

KREMLİN'DEN AÇIKLAMA GELDİ

Kremlin'den gelen son açıklamada Rusya'nın ilhak etmeyi planladığı, ancak kuvvetlerinin henüz tam kontrol iddiasında bulunmadığı iki Ukrayna bölgesinin kesin sınırlarının netleştirmesi gerektiği belirtildi.

Kremlin sözcüsü Peskov, açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

'Donetsk ve Lugansk Halk Cumhuriyetleri Rusya tarafından 2014 sınırları içinde tanınıyor. Kherson ve Zaporizhzhia bölgelerine gelince, bunu açıklamam gerekiyor, bu soruya şu anda cevap veremem'

TAARRUZ EMRİNİ ZELENSKI VERDİ

Orduya taarruz emri veren Zelenski, Herson yönüne başlatılan saldırıdan sadece birkaç saat sonra Kırım'ı geri alma sözü de vermişti.

Herson'un geri alınması işgal altındaki diğer şehirler için de umudu artıracak. Ayrıca kentin alınması Zelenski'nin işaret ettiği Kırım yolunun da açılmasını da sağlayacak.

Bu nedenle Herson 'Kırım'ın anahtarı' olarak da nitelendiriliyor. Ukrayna bir an önce bu bölgeyi geri alarak Kırım yolunu açmak için mücadele ediyor.

Zira askeri uzmanlar kış aylarında ilerlemenin daha da zorlaşacağı yorumunda bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!