Ukrayna lideri Zelenski: Aynı desteği bize de verin

Güncelleme Tarihi:

Ukrayna lideri Zelenski: Aynı desteği bize de verin
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2024 07:00

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, uluslararası topluma İran’ın dron ve füze saldırıları karşısında İsrail için verdiği desteği kendi ülkesi için de göstermesi çağrısında bulundu.

Haberin Devamı

İran’ın İsrail’e yolladığı dron ve füzelerin yüzde 99 oranında önlenmesine destek veren ABD ve diğer müttefiklere Ukrayna lideri Volodimir Zelenski’den çağrı geldi. Zelenski, Rusya’nın artan saldırıları karşısında kendi ülkesine de böyle bir desteğin verilmesini istedi.

BİRLİK OLALIM

Zelenski, sosyal medya ağı Telegram’dan yaptığı paylaşımda Kiev’in daha fazla hava savunma desteğine ihtiyacı olduğunu belirterek şunları söyledi: “Rus saldırılarının yoğunluğu daha fazla birlik olmamızı gerektiriyor. Özgür dünya İsrail’i savunarak böyle bir birliğin sadece mümkün değil, aynı zamanda yüzde 100 etkili olduğunu da göstermiştir. Aynı şey, İsrail gibi NATO üyesi olmayan Ukrayna’yı terörden korumak için de mümkündür.”

YARDIMLAR KESİLDİ

ABD’de Ukrayna’ya yönelik 95 milyar dolarlık yardım paketi Kongre’ye takılmış durumda. Bu nedenle de Ukrayna cephede giderek daha fazla silah noksanlığı çekiyor. Zelenski, dün yaptığı bir diğer açıklamada ise Kiev’in Trypilska termal santralının savunmasını yeterli füze olmadığı için yapamadıklarını söyledi. Başkent Kiev’e elektrik sağlayan en büyük santrallardan biri olan söz konusu termik santral, 11 Nisan’da Rus füzeleriyle işlemez hale getirilmişti. Zelenski, “11 füze havadaydı. Yedisini imha ettik. Dördü ise santralı yerle bir etti. Neden? Çünkü santralı savunacak füzemiz kalmamıştı” dedi.

Haberin Devamı

‘Ukrayna bu yıl kaybedebilir’

Birleşik Krallık Müşterek Kuvvetler Komutanlığı’nın eski komutanı General Richard Barrons, Ukrayna’nın 2024’te Rusya tarafından yenilgiye uğratılabileceğini iddia etti. Barrons, BBC’ye yaptığı açıklamada Ukrayna’nın bu yıl savaşı kaybetmesinin “ciddi bir risk” olduğunu söyledi. Barrons’a göre nedeni, Ukrayna’nın kazanamayacağını hissetmeye başlaması. Kiev’in mühimmatı, askerleri ve hava savunmasının azaldığını belirten general, “Bu noktada, insanlar neden daha fazla savaşmak ve ölmek istesin ki” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!