Uçağı yine arızalandı: Baerbock ziyaretini iptal etti

Güncelleme Tarihi:

Uçağı yine arızalandı: Baerbock ziyaretini iptal etti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2023 07:00

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock ve beraberindeki heyeti taşıyan “hükümet uçağı” yine arıza yapınca Avustralya, Yeni Zelanda ve Fiji ziyareti daha başlamadan iptal edildi.

Haberin Devamı

Akaryakıt almak için Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) başkenti Abu Dabi’ye iniş yaptıktan sonra yeniden hareket eden Airbus 340-300 tipi uçak, hareketinden yaklaşık 15 dakika sonra kanatlardan birindeki arıza yüzünden geri dönmek zorunda kaldı. Saatlerce süren bekleyişten sonra teknik arıza giderilerek sabaha karşı yeniden hareket eden uçak, aynı arıza nedeniyle tekrar Abu Dabi’ye iniş yapmak zorunda kaldı. Bunun üzerine Bakan Baerbock ve beraberindeki heyetin planlanan Pasifik ziyareti iptal edildi.

Uçağı yine arızalandı: Baerbock ziyaretini iptal etti

TARİFELİ UÇAKLA DÖNECEK

Bakan Baerbock ve beraberindeki heyetin tarifeli uçakla Berlin’e geri döneceği açıklandı. Almanya’nın ilk başbakanı Konrad Adenauer’in ismini taşıyan ve Alman Silahlı Kuvvetleri’ne ait uçağın, hizmet dışına çıkarılacağı açıklandı. Uçağın normal şartlarda 2024 sonuna kadar kullanılması planlanmıştı. Daha önce eski başbakan Angela Merkel, Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ve çeşitli devlet görevlileri de benzer sorunları yaşamışlardı. Berlin kulislerinde hükümet uçaklarının bu kadar sık arızalanmasının, Almanya’nın prestijini zedelediği yorumları yapılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!