Üç lider Suriye’yi ve Kuzey Kore’yi görüştü

Güncelleme Tarihi:

Üç lider Suriye’yi ve Kuzey Kore’yi görüştü
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2017 14:42

ABD Başkanı Trump, İngiltere Başbakanı May ve Almanya Başbakanı Merkel’le telefonla görüştü. Üç lider Suriye’deki kimyasal saldırıdan Esad’ın sorumlu tutulması ve hesap vermesinin önemli olduğu konusunda hemfikir.

Haberin Devamı

ALMANYA Başbakanı Angela Merkel ile İngiltere Başbakanı Theresa May’ın görüşmesinin ardından bir açıklama yapan Merkel’in sözcüsü Steffen Seibert, iki liderin Suriye’deki durumu ve Kuzey Kore’nin nükleer programını ele aldıklarını açıkladı. Merkel ve May telefon görüşmesinde İdlib’teki kimyasal saldırıya karşı ABD’nin Suriye hava üssüne saldırıyla tepki vermesine tam destek çıktı. Merkel siyasi sürecin BM çatısı altında yürütülmesini istedi ve Esadsız barışçıl ve istikrarlı bir Suriye için izlenecek siyasi geçiş sürecinin yönetilmesinde Rusya ile işbirliğinin önemini vurguladı. 

‘TILLERSON RUSYA’YI İKNA ETMELİ’

İngiltere Başbakanı May ise ABD Dışişleri Bakanı Tillerson’ın Rusya ziyaretinde Moskova yönetimini Esad ile işbirliğinin artık Rusya’nın stratejik çıkarına hizmet etmediği konusunda ikna etmesini istedi. Üç liderin İdlib’teki kimyasal saldırıdan Esad’ın sorumlu tutulması ve hesap vermesinin önemli olduğu konusunda hemfikir oldukları belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!