Twitter’da toplu çıkarma

Güncelleme Tarihi:

Twitter’da toplu çıkarma
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2022 07:00

Dünyanın en etkili sosyal medya platformlarından Twitter, dün 7500 kadar çalışanının yaklaşık yarısını işten çıkardı. Atılan adım tepki çekti. ABD’de işten çıkarılmanın geç haber verilmesinden dolayı Twitter yönetimine dava açıldı.

Haberin Devamı

Dünyanın en zengin insanı Elon Musk’ın, 44 milyar dolar karşılığında Twitter’ı satın almasının yankıları sürüyor. Satın aldığı günden beri çalışanların büyük kısmının işine son vereceği belirtilen Musk, bu iddiaları defalarca reddetmişti. 7500 civarındaki toplam çalışanın yüzde 75’inin işine son verileceği öne sürülse de, Musk bu oranın ‘fazla’ olduğunu söylemiş ancak bir detay da vermemişti. Ancak Twitter’da işten çıkarmalara dün başlandı.

YAKLAŞIK 3700 KİŞİ

Twitter yönetimi, konuya ilişkin olarak dün çalışanlara bir e-posta gönderdi. Söz konusu e-postada, sabahtan başlayarak çalışanların istihdam durumları hakkında bilgilendirileceği aktarıldı. E-postanın başlığı ise ‘Twitter’daki rolünüz’ oldu. Bu eylemin şirketin başarısının devamı için gerekli olduğu belirtilen e-postada, “Twitter’ı sağlıklı bir yola sokma çabasıyla, cuma günü küresel iş gücümüzü azaltmak için zorlu bir süreçten geçeceğiz” ifadeleri  kullanıldı. Dün dünya genelinde 3700 kadar Twitter çalışanının işine son verilirken, bu çalışanların yaklaşık yarısına denk geliyor. İngiltere’deki Twitter çalışanları, ABD ile saat farkından dolayı, söz konusu e-postayı gece saat 03.00’te aldı. Birçok çalışan ise bilgisayarlarını açamayınca işten çıkarıldığını fark etti. Bilgisayara giriş şifreleri kabul edilmeyen çalışanlar, bir anda neye uğradıklarını şaşırdı. Twitter’ın biri Londra’da biri de Manchester’de olmak üzere İngiltere’de iki ofisi bulunuyor.

Haberin Devamı

Twitter’da toplu çıkarma

MAHKEMEYE VERDİLER

Twitter’ın İngiltere’deki eğlence ortaklıkları biriminden Chris Younie, “Bu söz verildiği gibi görünmüyor. E-postama giriş yapamıyorum. Mac’im çalışmıyor” diye tweet attı. İngiliz yayın kuruluşu BBC’ye konuşan İngiltere’deki üst düzey yöneticilerden Simon Balmain ise “Önce şirkette büyük bir tenkisat olacağı duyuruldu. Ardından işten çıkarılanların bilgisayarlara, e-postalara ve Slack’e (şirket içi mesajlaşma programı) erişimi kısıtlandı” dedi. ABD’nin San Francisco kentindeki Twitter çalışanları, geç haber verilmesinden dolayı Twitter hakkında mahkemeye şikâyet dilekçesi verdi.

Haberin Devamı

SİSTEM ÇÖKEBİLİR 

Elon Musk’ın Twitter’ın altyapı giderleriyle sunucu ve bulut servislerine yönelik harcamalarının önemli oranda azaltılmasını istemesi bir diğer endişe kaynağı oldu. Bu adımlar nedeniyle seçimler gibi etkileşim trafiğinin yoğun olduğu dönemlerde ‘Twitter’ın çökebileceği’ belirtiliyor.

İLK İŞİ YÖNETİCİLERİ KOVMAK OLMUŞTU

Elon Musk’ın şirketteki ilk icraatı üst düzey yöneticileri kovmak olmuştu. Twitter Üst Yöneticisi (CEO) Parag Agrawal, Mali İşler Direktörü (CFO) Ned Segal, üst düzey hukuk ve politika yöneticisi Vijaya Gadde, genel danışman Sean Edgett ve müşteri yöneticisi Sarah Personette, satın alma tamamlanır tamamlanmaz görevden alındı. Hatta bu isimlerin güvenlik eşliğinde şirketten çıkarıldıkları iddia edildi. Agrawal’ın 38.7, CFO Segal’in 25.4, Gadde’nin 12.5, Personette’nin 11.2 milyon dolar tazminat alacağı belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!