Theresa May'in Türkiye uçuşunda güvenlik açığı varmış

Güncelleme Tarihi:

Theresa Mayin Türkiye uçuşunda güvenlik açığı varmış
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2017 15:06

İngiltere Başbakanı Theresa May'in ABD'den Türkiye'ye yaptığı uçuşun tüm bilgileri Flightradar24 isimli internet sitesinde yayınlanmış. Uzmanlara göre bu durum bir terör saldırısı tehlikesine karşı büyük bir güvenlik açığı oluşturuyor.

Haberin Devamı

Geçen hafta ABD'nin başkenti Washington'dan Türkiye'ye seyahat eden İngiltere Başbakanı Theresa May'in uçağında büyük bir güvenlik açığı olduğu ortaya çıktı. May Force One olarak anılan uçağın yönü, hızı ve tam olarak nerede olduğu Flightradar24 isimli internet sitesinde canlı olarak yayınlandı.

Uzmanlar, uçakta bulunan uydu alıcı-vericisinin açık bırakılmasının ciddi bir güvenlik açığı olduğunu belirtirken, “bu sistemin tıpkı ABD Başkanlık uçağı Air Force One’da olduğu gibi kapatılması gerektiğini” belirtti.

NORMAL ŞARTLARDA TAKİP EDİLEMEMESİ GEREKİYOR

Ulusal Terörle Mücadele Güvenlik Ofisi’nin eski şefi Chris Philips, bu bilgilerin terör saldırısı yapmak isteyenler için bulunmaz nimet olduğunu söyledi. Philips bu bilginin kamuya açık olmasını “saçma ve sorumsuzluk” olarak nitelendirdi. Normal şartlar altında askeri ve diplomatik uçuşlar, uçakların havada seyredilmesini sağlayan Flightradar24 ve benzeri sitelerden takip edilemiyor.

Haberin Devamı

Daha önce Temmuz 2015'te Presn Williams'ın bulunduğu ambulans helikopterin bilgileri aynı internet sitesinde yayınlanmış ardından siteye uyarıda bulunulmuş ve bilgiler siteden hemen silinmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!