Teknoloji devlerinden yapay zeka uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Teknoloji devlerinden yapay zeka uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2023 07:00

Teknoloji dünyasını en önemli isimleri, ABD Kongresi’ne yapay zekânın olası tehlikeleri hakkında bilgilendirmede bulundu. Elon Musk, Bill Gates, Mark Zuckerberg gibi sektörün liderleri, hükümetlerin yapay zekâ teknolojisinin kullanımı düzenlemesi gerektiği konusunda hemfikir.

Haberin Devamı

ABD’de, aralarında Tesla, Meta, Google, OpenAI ve Microsoft gibi 22 dev teknoloji şirketinin üst düzey yöneticileri, yapay zekâ alanında düzenleme arayışı için ABD Kongre’sinde bir araya geldi. Basına kapalı düzenlenen oturumda senatörlere yapay zekâ ve olası tehlikeleri konusunda bilgi veren isimler arasında Elon Musk, Mark Zuckerberg, Bill Gates ve Sam Altman gibi önemli isimler vardı.

Teknoloji devlerinden yapay zeka uyarısı

İNSANLIK TEHLİKEDE

Tesla, SpaceX ve sosyal medya devi X’in patronu Musk, “tarihi” olarak nitelendirdiği oturumda Kongre’yi yapay zekânın insan uygarlığını riske atabileceği konusunda uyardığını söyledi. Yapay zekânın insanlığın sonunu getirme ihtimalinin düşük olduğunu belirten Musk, “Ancak düşük de olsa böyle bir ihtimal var olduğuna göre, uygarlığımızın kırılganlığını dikkate almamız gerektiğini düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Teknoloji devlerinden yapay zeka uyarısı

Bill Gates, Elon Musk ve Mark Zuckerberg, yapay zekâ konusunda endişelerini dile getirdi.

HÜKÜMET EL ATMALI

Oturumun düzenlenmesine öncülük eden senatör Chuck Schumer, toplantıda yapay zekâ konusunda farklı fikirlere sahip olmalarına karşın herkesin “hükümetlerin yapay zekânın kontrol edilmesinde rol oynaması gerektiği hususunda birleştiğini” söyledi. Yapay zekâ sohbet robotu ChatGPT’nin ana şirketi OpenAI’nin CEO’su Sam Altman da “Hepimiz bunun hükümetin liderliğine ihtiyaç duyduğumuz bir konu olduğunda hemfikiriz” açıklamasında bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!