Tek kemoterapi yapan hastanede 9 bin kanser hastası risk altında

Güncelleme Tarihi:

Tek kemoterapi yapan hastanede 9 bin kanser hastası risk altında
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2023 07:00

BİRLEŞMİŞ Milletler İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi’nin Gazze Şeridi’nden günlük yayınladığı 20 Ekim tarihli raporunda bölgedeki elektrik-su gibi temel hizmetlere ve telekomünikasyona erişim, gıda güvenliği ile sağlık hizmetleri de değerlendirildi.

Haberin Devamı

Buna göre, bölgede yaşaması kemoterapiye bağlı 9 binden fazla kanser hastası bulunuyor.

TÜRK-FİLİSTİN DOSTLUK HASTANESİ

Gazze’de kemoterapi yapılabilen tek yer ise Türk-Filistin Dostluk Hastanesi. Ancak hastanenin ayakta kalmakta güçlük çektiği ve tek bir elektrik jeneratörüne bağlı olduğu bildirildi. Birçok hastanın hastaneye ulaşması zor ve riskli olduğu için randevularını kaçırdığı, bazılarının tümörlerinde büyüme görüldüğü belirtildi. Gazze’deki yaklaşık 2 bin kanser hastasının düzenli tedavi için Doğu Kudüs’e ve İsrail’e sevk edildiği, ancak çatışmaların başladığı 7 Ekim itibarıyla sonlandırıldığı bildirildi.

SAĞLIK HİZMETLERİ ÇÖKMEK ÜZERE

Tüm hastanelerin elektrik, ilaç, ekipman ve uzman personel kıtlığından çökmek üzere olduğu da kaydedildi. Tedavi edilen yaralı sayısı her geçen gün artarken, neredeyse tüm hastanelerin kapasitelerinin yüzde 150’sinin dolu olduğu, birçok hastanın koridorlarda ve yerlerde tedavi edilmeye çalışıldığı belirtildi. Öte yandan Tük Kızılay, Gazze’deki hastane ve ambulansların bir aylık elektrik ihtiyacını karşılayabilecek 400 bin litrelik akaryakıt sağlayacağını açıkladı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!