Taksiciler Birliği’ne şikayet mektubu yazdı

Güncelleme Tarihi:

Taksiciler Birliği’ne şikayet mektubu yazdı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2017 13:45

Yeşiller Partisi’nin Eşbaşkanı Cem Özdemir, Berlin’de Türk taksicilerden tehdit aldığı ve düşmanca davranışlarla karşılaştığını söyledi. Özdemir, Berlin Taksi İşletmecileri Birliği’ne mektup yazarak, şikayette bulundu ve önlem alınmasını istedi.

Haberin Devamı

KENDİSİ  gibi Türkiye kökenli başka milletvekilleriyle, Can Dündar gibi gazetecilerin de aynı olaylara maruz kaldığını belirten Cem Özdemir, “İnsanların fikirlerini söylemesi konusunda hiçbir sorunum yok. Ama işin içine tehdit, hakaret ve öfke girince, orada biter” dedi. Özdemir, Federal Asayiş Şubesi (BKA) ve Berlin’deki bazı taksi sürücülerinin kendisine “Taksiyle seyahat etmeyin” tavsiyesinde bulunduklarını söyledi. Özdemir, bazı taksicilerin kendisine anlattığına göre taksiciler arasında “Ona göstereceğim, yüzüne tüküreceğim” diyenler olduğunu belirtti.

TAKSİLERE KAMERA

Berliner Zeitung Gazetesinin haberine göre Berlin Taksi İşletmeleri Birliği Başkanı Leszek Nadolski, olayları üzüntüyle karşıladığını söyledi. Berlin’deki taksi sürücülerinin büyük çoğunluğunun göçmen ve çoğunun Türkiye kökenli olduğunu belirten Nadolski, “Türk meslektaşlarımız çok duygusal” dedi ve Cem Özdemir’le bu sorunu konuşacağını açıkladı. Nadolski, taksilere güvenlik kamerası yerleştirilmesinden yana olduğunu, bunun hem sürücünün hem de müşterinin yararına olduğunu savundu.
Tehdit ve düşmanca tavırlara, geçen yıl Cem Özdemir’in girişimiyle Federal Meclis’ten geçen Ermeni soykırımı kararı neden olarak görülüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!