Suriye’nin kuzeyine ilk yardım

Güncelleme Tarihi:

Suriye’nin kuzeyine ilk yardım
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2023 07:00

Birleşmiş Milletler’in ilk yardımları, çifte depremin büyük zarar verdiği Suriye’nin kuzeyine dün Türkiye üzerinden ulaşmaya başladı.

Haberin Devamı

Türkiye’deki çifte depremin vurduğu Suriye’de can kaybı 3 bin 162’ye çıkarken, 5 bin 235 de yaralı açıklandı. Türkiye’deki depremler Suriye’nin İdlib, Halep, Hama, Lazkiye, Tartus ve Rakka illerinde de şiddetli bir şekilde hissedilmiş, kentlerde büyük yıkımlar meydana gelmişti. Suriyeli sivil savunma grubu Beyaz Baretliler, muhaliflerin elindeki kuzeybatı Suriye’deki durumun kötü olduğunu belirtirken bölgeye Türkiye üzerinden ilk yardımlar ulaşmaya başladı. Beyaz Baretliler gönüllülerinden Asım el-Yahya, “Yüzlerce aile hâlâ enkaz altında. Arama ve kurtarma ekipmanında büyük bir eksiklik var” dedi.

DESTEK ULAŞMAYA BAŞLADI

Dünya Sağlık Örgütü Başkanı Tedros Adhanom Ghebreyesus bugün Suriye’ye gideceğini açıklarken depremden etkilenen Türkiye’de Cilvegözü ile Suriye’de Bab el Hava kapılarından dün ilk geçişler başladı.  BM’nin ilk yardım konvoyu bölgeye dün ulaştı. Öte yandan Beyaz Baretliler, konvoyda ihtiyaç duyulan arama kurtarma ekipmanlarının bulunmadığı belirtti.

Haberin Devamı

Suriye’nin kuzeyine ilk yardım

NAAŞLARI SURİYE’YE GÖTÜRÜYORLAR

Türkiye’de yaşayan kimi Suriyeliler de depremde hayatını kaybeden akrabalarını kendi ülkelerinde toprağa veriyor. Cenazeler sınırdan geçirilerek ülkenin kuzeyinde defnediliyor. Öte yandan deprem bölgesinde Beyaz Baretliler dışında 700 Birleşmiş Milletler (BM) personeli de görev yapıyor. Uzmanlar, Suriye’deki durumun ağırlığının sebebi olarak Türkiye’nin de depremden etkilenmesiyle birlikte yardım organizasyonuna etkili bir şekilde katılamamasını gösteriyor.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!