Suriye’de üç şehit

Güncelleme Tarihi:

Suriye’de üç şehit
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2016 21:09

IŞİD dün öğle saatlerinde Suriye’de Çobanbey’in (El Rai) güneyinde bir Türk tankını güdümlü tanksavar ile vurdu. Saldırıda 3 Türk askeri şehit oldu. Bir asker yaralandı.

Haberin Devamı

Suriye’de üç şehit

TÜRK Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Suriye’de yürüttüğü “Fırat Kalkanı” harekâtının 17. gününde yine acı haber geldi. IŞİD dün öğle saatlerinde Çobanbey’in (El Rai) güneyindeki Tel el Hava bölgesinde bir Türk tankını güdümlü tanksavar ile vurdu. İlk belirlemelere göre tank içindeki üç asker şehit düştü, bir asker de yaralandı. Şehitlerin cenazeleri ile yaralılar Türkiye’ye getirildi.

4 GÜNDE İKİNCİ SALDIRI

IŞİD’in dünkü saldırısıyla son dört gün içinde Suriye’de altı Türk askeri şehit düşmüş oldu. Geçen salı günü yapılan saldırıda da Astsubay Muhammed Koşan ile Uzman Çavuşlar Ziya Özkozanoğlu ve Osman Karakuş şehit düşmüşlerdi. Salı günkü saldırıda 4 asker de yaralanmıştı.

Haberin Devamı

ÖSO EL BAB’A İLERLİYOR

24 Ağustos’ta başlayan Fırat Kalkanı harekâtında şehit düşen toplam asker sayısı 7 oldu. 27 Ağustos’ta da Menbiç’in kuzeyinde PYD’nin silahlı kanadı YPG’nin Rus yapımı Kornet tipi tanksavar atışında uzman çavuş Ercan Çelik şehit düşmüş, 3 asker de yaralanmıştı. Öte yandan TSK’nın desteğini alan Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) adım adım El Bab’a doğru ilerliyor. ÖSO, Çobanbey’in güneyinde El Bab’a inen yol üzerinde bulunan büyük Türkmen köylerini de IŞİD’den almaya başladı. Önceki gün Kantara, Eş Şehid, El Humran ve Taşlıhöyük köylerini ele geçiren ÖSO, dün de Havalıhöyük ve Mirza köylerini IŞİD’ten aldı. Özellikle büyük Türkmen köyleri olan Kantara, Taşlıhöyük, Havahöyük ve Mirza’nın alınmasının El Bab’a ilerlenebilmesi açısından stratejik önemde olduğu bildirildi.

El Bab’a inmek için iki koldan ilerleyen ÖSO, Çobanbey’in güneybatısının yanısıra güneydoğu bölgesini de kullanmaya başladı. ÖSO, şartların zorlaşması halinde güneybatı istikametinde bulunan IŞİD’in kutsal yer olarak gördüğü ve “Kıyamet Savaşı”nın yaşanacağını iddia ettiği Dabık ve civarını by-pass etmeyi de hesaplıyor.

HAVADAN DESTEK

Önceki gün Kantara’nın güneyinde tespit edilen ve IŞİD unsurlarınca karargah olarak kullanılan 3 binayı vurarak içindeki teröristlerle birlikte imha eden Türk jetleri, dün de Tall Ali, Tell El Hava ve Vukuf bölgelerine harekat düzenleyerek dört sabit hedefi vurdu. Fırtına obüsleri ve tankların IŞİD mevzilerine yönelik atışları da devam etti.

Haberin Devamı

HALEP’TE FETİH EL ŞAM KOMUTANI ÖLDÜRÜLDÜ

Suriye’de muhalif gruplardan Fetih el Şam Cephesi’nin üst düzey komutanlarından ve kurucularından olan Ebu Ömer Sarakeb, Halep vilayetinin kırsalında düzenlenen hava saldırısıyla öldürüldü. Fetih el Şam Cephesi’nin eski adı El Nusra Cephesi’ydi. Nusra Cephesi, El Kaide’den ayrılmasının ardından adını değiştirmişti. İngiliz haber ajansı Reuters’a konuşan bir muhalif, saldırının ABD tarafından gerçekleştirildiğini iddia etti. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!