Suriye ordusu Palmira'ya girdi

Güncelleme Tarihi:

Suriye ordusu Palmiraya girdi
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2016 12:54

Suriye devlet televizyonu, Esad rejimi güçlerinin Palmira kentine girdiğini duyurdu. Palmira antik kenti yaklaşık bir yıldır terör örgütü IŞİD'in elindeydi.

Haberin Devamı

IŞİD, Humus’un doğusundaki Unesco Dünya Mirası listesinde olan antik kenti geçen yıl mayıs ayında ele geçirmiş ve hem 2 bin yıllık tapınaklara hem de birçok heykele zarar vermişti.

Resmi haber ajansı SANA’nın aktardığına göre, Suriye Ordusu IŞİD güçlerini bölgeden püskürterek Palmira kenti ve çevresini kontrol altına aldı. Habere göre, Rus savaş uçaklarının hava desteğiyle kenti gören kritik tepeyi ele geçiren Suriye Ordusu, antik kent ile birlikte kritik bir ana yolu da ele geçirmiş oldu.

Haberde ayrıca, "SANA’ya açıklama yapan askeri kaynak ordu birliklerimizin destekçi güçlerle işbirliği içinde Humus kırsalının doğusu Tedmur üçgeninin yanı sıra Tedmur Kentine batı ve güneybatı kenarlarından bakan tüm stratejik bölgeleri kontrollerine geçirdiklerini belirtti" denildi.

Haberin Devamı

Suriye ordusu dün kentin girişine kadar ilerlediğini, "Palmira'yı almamıza saatler kaldı" diyerek duyurmuştu. 

Palmira, Suriye'nin başkenti Şam ile ülkenin doğusundaki Deyrizor kenti arasındaki yol üstünde, stratejik açıdan önemli bir noktada bulunuyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!