Süleyman Şah’ta üç bayrak dalgalanıyor

Güncelleme Tarihi:

Süleyman Şah’ta üç bayrak dalgalanıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2014 01:46

Türkiye’nin yurtdışındaki tek toprağı olan ve sınır boyunca devam eden çatışmalarda radikal Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) unsurlarınca kuşatıldığı öne sürülen Süleyman Şah Saygı Karakolu’ndaki (Türbe) Türkiye bayrağının indirildiğini iddia eden haberler yalanlandı.

Haberin Devamı

Hürriyet’in bölgedeki güvenilir kaynaklardan aldığı bilgiye göre şu an Süleyman Şah’da üç Türk bayrağı göndere çekilmiş vaziyette dalgalanıyor. Karakol içindeki askeri birlik, yanlış anlaşılmaya yol açmasın diye bayrak değişim töreni dahi yapmıyor. Karakola bir saldırı ihtimaline karşı Türkiye-Suriye sınırında konuşlu iki F-16, taarruz helikopterleri ve özel kuvvetler her an müdahaleye hazır halde bekliyor.

ANKARA’DAN EMİR BEKLENMİYOR
Bu arada Türkiye’nin düşürdüğü Suriye uçağı ile ilgili, hava kuvvetleri unsurlarının Ankara’da siyasi ve askeri erkin eşgüdümü içinde doğrudan emir alma şartlarının bulunmadığı bildirildi. Yetkililer, “Yenilenmiş angajman kuralları belli. Suriye tarafı buna uymadığında, kara ve hava unsurlarımız nasıl davranacaklarına dair önceden talimat almış durumdalar. İhlal durumunda gerekeni yerine getiriyorlar. Gelişmeler daha sonra Genelkurmay ve Dışişleri’nin eşgüdümünde gereken yerlere bildiriliyor” dediler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!