Stoltenberg ilk kez Ukrayna’ya gitti

Güncelleme Tarihi:

Stoltenberg ilk kez Ukrayna’ya gitti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2023 07:00

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, bir yılı aşkın süredir Rusya’nın saldırısı altında olan Ukrayna’nın başkenti Kiev’deydi.

Haberin Devamı

Güvenlik gerekçesiyle detayları son ana kadar gizlenen ve bir ilk olan ziyaret şu ana kadar yapılan ziyaretler arasında sembolik önemi en fazla olanlardan biri.

Kiev’e ‘YANINDAYIZ MESAJI’

Bugün Almanya’daki Ramstein Üssü’nde Ukrayna’ya askeri desteği koordine etmek için yapılacak toplantının hemen öncesinde yapılan ziyaret, karşı saldırı hazırlığı içinde olan Kiev’e NATO’nun desteğini göstermesi açısından önemli. Stoltenberg ziyaretine Rus güçleriyle savaşırken öldürülen Ukrayna askerlerinin anısına çelenk koyarak başladı. Buça’yı da ziyaret eden Stoltenberg, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski ile ortak basın toplantısında, “NATO, Ukrayna’nın yanında” mesajını yineleyerek, “Bu savaşın ne zaman sona ereceğini bilmiyoruz ancak Rus saldırganlığının durdurulması gereken zehirli bir model olduğunu biliyoruz” ifadelerini kullandı. NATO müttefikleri Ukrayna’ya savaşın başından bu yana 65 milyarı askeri yardım olmak üzere 150 milyar Euro’dan (3.18 trilyon TL) fazla destek sağladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!