Son dakika: ABD’nin gizli 'kovid raporu' sızdı

Güncelleme Tarihi:

Son dakika: ABD’nin gizli kovid raporu sızdı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2021 16:01

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüsün (Kovid-19) Çin'deki bir laboratuvardan sızdığı iddiası ABD'den gelen yeni bir rapor ile yeniden gündemde. Wall Street Journal, ABD hükümetine bağlı bir laboratuvarın Kovid-19'un kökeni hakkında hazırladığı gizli rapora ulaştı. İşte raporda yer alan ezber bozan ifadeler...

Haberin Devamı

Yaklaşık 2 yıldır hayatımızda olan koronavirüs - Çin bağlantısı ile ilgili ABD'den çarpıcı bir rapor geldi.

Wall Street Journal (WSJ), ABD hükümetine bağlı bir laboratuvarın Kovid-19 kökeni hakkında hazırladığı gizli rapora ulaştı.

Söz konusu rapor, virüsün Wuhan'daki bir Çin laboratuvarından sızdığını iddia eden hipotezin makul olduğu ve daha fazla araştırılmayı hak ettiği sonucuna vardı.

WSJ'nin haberine göre, çalışma Mayıs 2020'de Kaliforniya'daki Lawrence Livermore Ulusal Laboratuvarı tarafından hazırlandı.

Haberde söz konusu raporun Trump yönetiminin son aylarında Dışişleri Bakanlığı'na gönderildiğinin altı çizildi.

WSJ, Lawrence Livermore'un değerlendirmesinin Kovid-19 virüsünün genom analizine dayandığını yazdı.

Ancak habere konu olan laboratuvar iddialar ile ilgili herhangi bir yorumda bulunmadı.

Haberin Devamı

WSJ, daha önce Wuhan Viroloji Enstitüsü'ndeki üç araştırmacının Kasım 2019'da yani koronavirüs salgınından önce bilinmeyen bir hastalıkla hastaneye kaldırıldığına dair bir rapor da dahil olmak üzere bir dizi belge yayınlamıştı.

Bunun üzerine ABD Başkanı Joe Biden bu iddiaların araştırılması emrini vermişti.

Biden açıklamasında şu ifadelere yer vermişti;

'İstihbarat Topluluğundan, bizi kesin bir sonuca daha da yakınlaştıracak bilgileri toplama ve analiz etme çabalarını iki katına çıkarmalarını ve bunu bana 90 gün içinde rapor etmelerini istedim'

Eski Başkan Trump ise görev süresi boyunca pek çok defa Çin'i suçlamış, Çin'in tazminat ödemesi gerektiğini iddia etmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!