Sol Parti: Steinmeier bizim adayımız değil

Güncelleme Tarihi:

Sol Parti: Steinmeier bizim adayımız değil
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2016 14:29

Almanya’da ana muhalefet Sol Parti, Sosyal Demokrat Parti’nin (SPD) cumhurbaşkanı adaylığı için ön plana çıkardığı Steinmeier için “Bizim adayımız değil” dedi.

Haberin Devamı

ALMANYA şubat ayında görevi bırakacak olan Cumhurbaşkanı Joachim Gauck’un yerine aday arıyor. SPD’nin Dışişleri Bakanı Steinmeier önerisine, Sol Parti, “Hayır” dedi. Sol Parti Başkanı Katja Kipping, “Steinmeier bizim adayımız değil” dedi. Sol Parti buna gerekçe olarak, Steinmeier’in Başbakan Schröder döneminde sıkı tasarruflar getiren Ajanda 2010 programının mimarı olduğunu ve şimdiki hükümette de bazı savaş katılımlarında etkili olduğunu gösterdi. Katja Kipping, SPD ve Yeşiller’le başka bir ortak aday üzerinde anlaşmaya da hazır olduklarını belirtti.

CSU: YEŞİLLERLE OLMAZ!

Başbakan Merkel’in Yeşillerle ortak bir Cumhurbaşkanı adayı çıkarma girişimlerine ise kardeş parti CSU karşı çıktı. CSU, CDU ile birlikte bir Hıristiyan Birlik olarak ortak bir aday çıkarmayı istiyor. Cuma günü Başbakan Merkel, koalisyon ortakları SPD ve CSU liderleri ile Cumhurbaşkanı adayı belirlemek için bir araya gelecek. Yeni cumhurbaşkanı 12 Şubat’ta seçilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!