Sinirlioğlu’na BM’den Afganistan görevi

Güncelleme Tarihi:

Sinirlioğlu’na BM’den Afganistan görevi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2023 07:00

Eski Birleşmiş Milletler (BM) Türkiye Daimi Büyükelçisi Feridun Sinirlioğlu, “BM Afganistan Özel Değerlendirme Misyonu Koordinatörü” olarak atandı.

Haberin Devamı

BM Sözcüsü Stephane Dujarric tarafından yapılan açıklamada, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in, “Afganistan’ın karşı karşıya olduğu mevcut güçlüklerin ele alınmasına yönelik bütüncül ve tutarlı bir yaklaşım için tavsiyeler sağlamak amacıyla Sinirlioğlu’ndan liderlik etmesini istediği” kaydedildi. Sinirlioğlu’nun “uluslararası ilişkiler ve diplomasi alanında kırk yılı aşkın bir deneyime sahip” olduğu vurgulanan açıklamada, “Afganistan dahil olmak üzere Ortadoğu, Kuzey Afrika, Avrupa, Kuzey Amerika ve Asya gibi geniş coğrafi alanlarda uzmanlığına” dikkat çekildi. Sinirlioğlu, 2016-2023 yıllarında Türkiye’nin BM Daimi Temsilcisi olarak görev yapmıştı.

KONSEY RAPOR TALEP ETMİŞTİ

Mart ayında bir araya gelen 15 üyeli Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, Genel Sekreter Antonio Guterres’ten Afganistan’daki Taliban yönetiminin kadın ve kız çocuklarına yönelik baskıları dahil olmak üzere ülkedeki zorluklarla nasıl mücadele edileceği konusunda bağımsız bir değerlendirme yapmasını talep etmişti.

 

BAKMADAN GEÇME!