Şimdi de sağlıklı aslanları öldürdüler

Güncelleme Tarihi:

Şimdi de sağlıklı aslanları öldürdüler
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2014 02:59

Danimarka’da geçen ay ‘Marius’ isimli bir zürafayı öldürüp ilkokul öğrencilerinin gözü önünde aslanlara yem ederek dünya çapında büyük tepki alan Kopenhag Hayvanat Bahçesi yetkilileri, şimdi de dört sağlıklı aslanın yaşamına son verdi.

Haberin Devamı

Hayvanat bahçesinden yapılan açıklamada yeni bir erkek aslanın bahçeye alınacağı, bu nedenle 16 yaşındaki dişi ve erkek iki aslan ile iki genç dişi aslanın sürü ıslahı programına uygun olarak iğne ile uyutuldukları bildirildi.

İki yaşlı aslanın sürünün neslinin değişmesi için öldürülmesinin gerektiği yetkililer tarafından ifade edildi. Diğer genç aslanların ise kendilerini koruyacak güçte olmadıkları ve yeni gelecek erkek aslan tarafından her halükarda öldürülecekleri için uyutuldukları açıklandı.

Geçen ay büyük tepki toplayan bir kararla zürafa Marius’un öldüren hayvanat bahçesi yetkilileri Avrupa Hayvanat Bahçeleri ve Akvaryumları Birliği kuralları çerçevesinde hareket ettiklerini ve zürafanın akrabaları ile çiftleşmesinin önüne geçmek için bu yola başvurduklarını açıklayarak kendilerini savunmuşlardı.

Haberin Devamı

Zürafa Marius bir grup öğrencinin gözü önünde parçalandıktan sonra aslanlara yem edilmişti.

Şimdi de sağlıklı aslanları öldürdüler

Şimdi de sağlıklı aslanları öldürdüler


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!