SDG'nin hedefi Menbiç'ten sonra El Bab

Güncelleme Tarihi:

SDGnin hedefi Menbiçten sonra El Bab
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2016 01:26

Büyük bölümünü terör örgütü PKK’nın Suriye kolu PYD/YPG’nin oluşturduğu ve bazı Arap grupların da yer aldığı Suriye Demokratik Güçleri (SDG), Menbiç’i IŞİD’den temizlemelerinin ardından yeni hedeflerinin El Bab olduğunu açıkladı.

Haberin Devamı

SDG, IŞİD’i El Bab kentinden çıkarmak üzere El Bab Askeri Konseyi’nin oluşturulduğunu ilan etti. SDG, Menbiç’e yönelik harekât sırasında kendilerine hava desteği sağlayan ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyondan El Bab operasyonu için de destek istedi.

Türkiye sınırına yaklaşık 30 km uzaklıkta olan El Bab, Menbiç ile Halep arasında yer alıyor. Menbiç’in 45 km batısındaki El Bab’a yönelik planlanan taarruz Türkiye’nin kırmızı çizgi ilan ettiği Mare Hattı’nda YPG ağırlıklı SDG’nin daha fazla ilerleyeceği anlamına geliyor. Buna ek olarak, El Bab’ın SDG’nin eline geçmesi, PYD’nin Afrin kantonunun diğer iki kanton Kobani ve Cezire ile birleşmesine yönelik önemli bir adım olacak. Ankara ise Suriye sınırında PYD’nin liderliğinde bir Kürt kuşağı oluşmasından rahatsız.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!