Schulz da iyi ama Başbakan Merkel olsun

Güncelleme Tarihi:

Schulz da iyi ama Başbakan Merkel olsun
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2016 11:34

Alman Birinci Televizyon Kanalı (ARD) tarafından yaptırılan kamuoyu yoklamasına göre Almanlar, Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Martin Schulz’a da Başbakan Angela Merkel kadar sempati ile bakıyor.

Haberin Devamı

ARD’nin araştırma şirketi Dimap’a yaptırdığı anketin sonuçlarına göre Almanya’da halkın yüzde 57’si Martin Schulz’un işini başarıyla yaptığına inanıyor. Buna göre Başbakan Merkel’in çalışmalarından memnun olanların oranı da yüzde 57. Bir ay önce Schulz’un çalışmalarından memnun olanların oranı yüzde 50 olarak ortaya çıkmıştı. Merkel’in yeniden başbakan adayı olmasını doğru bulanların oranı ise yine yüzde 57. Bu oran eylül ayında yüzde 44 olarak açıklanmıştı.

YÜZDE 82 STEINMEIER’İ İSTİYOR

Merkel ile Schulz’dan hangisinin daha iyi başbakanlık yapacağına yönelik soruda ise Merkel birinci çıktı. Merkel cevabını verenlerin oranı yüzde 43 iken, Schulz cevabını verenlerin oranı yüzde 36’da kaldı. Aynı ankete göre Federal Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier’in cumhurbaşkanı adayı olmasını olumlu karşılayanların oranı ise yüzde 82.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!