Savcılık Macron’a da soruşturma başlattı

Güncelleme Tarihi:

Savcılık Macron’a da soruşturma başlattı
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2017 10:42

Fransa‘da cumhurbaşkanlığı seçimine katılan merkez sağın adayı François Fillon ve aşırı sağın adayı Marine Le Pen’in ardından, bağımsız aday Emmanuel Macron hakkında da savcılık ön soruşturma başlattı.

Haberin Devamı

FRANSA’da cumhurbaşkanlığı seçiminin güçlü adaylarından Emmanuel Macron’un Ekonomi Bakanı olarak görev yaptığı dönemde, Las Vegas’ta katıldığı bir etkinliğin finansmanı konusunda savcılık tarafından ön soruşturma açıldığı bildirildi. 

BFM televizyon kanalı, savcılığın Las Vegas’ta düzenlenen ve Ekonomi Bakanlığı’nın masraflarını ödediği etkinliğin organizasyonunun ihaleye çıkartılmadan bir şirkete verildiği gerekçesiyle, ‘iltimas’ şüphesiyle soruşturma başlatıldığını duyurdu.
Fransız kanalı, soruşturmanın doğrudan bağımsız aday Macron’u hedef almamasına rağmen, sorumlu olduğu bakanlığın ilgili dairesinin hatası yüzünden cumhurbaşkanlığı seçim kampanyasında başının ağrıyabileceği yorumunu yaptı.
Fransız firmaların yurt dışındaki tanıtımı için geçen yıl ocak ayında düzenlenen ve Macron’un konuşmacı olarak davet edildiği teknoloji fuarı için bakanlığın bütçesinden yaklaşık 400 bin euro harcanmıştı.

BAKMADAN GEÇME!