Sarkozy'ye bir haftada ikinci skandal darbesi

Güncelleme Tarihi:

Sarkozyye bir haftada ikinci skandal darbesi
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2014 15:59

Daha önce özel danışmanı tarafından gizli görüşmeleri kaydedildiği anlaşılan Nicolas Sarkozy'nin, bu sefer de eski Libya lideri Muammer Kaddafi’den seçim yardımı aldığı iddialarını araştıran hakimlerce dinlendiği ve bunu engellemek için bir başka hakimi 'satın aldığı' ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Fransa’nın eski cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy hakkında birbiri ardına patlak veren dinleme skandalları ülke politikasını kilitledi.

Nisan 2013’te açılan 'Kaddafi’den aldığı iddia edilen milyonlarca euroluk seçim yardımı' soruşturması çerçevesinde hakimler, Sarkozy’nin yanı sıra en sağlam iki adamı İçişleri eski bakanları Brice Hortefeux, Claude Gueant ile avukatı Thierry Herzog’u dinlemeye aldı. Ancak bir süre sonra Sarkozy’nin telefonda son derece ketum olduğunu fark eden savcılar, Sarkozy’nin başka bir isim üzerine aldığı telefonla görüşmelerini yürüttüğünü anladı.

Savcılar, olayın üzerine gidince Sarkozy'nin Yargıtay yüksek hakimlerinden birini satın alarak soruşturmaya ilişkin bilgi temin ettiğini belirledi. Olayla ilgili ayrı bir soruşturma açılırken Sarkozy'nin hakime lüks bir otelde termal kür hediye ettiği iddiaları ortaya atıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!