Şam'da bombalar üst üste patladı

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2017 14:31

Suriye'nin başkenti Şam'da, iki saat arayla intihar saldırıları düzenlendi. Ülkedeki savaşın altıncı yıldönümünde düzenlenen saldırıların ilki, adalet sarayını; ikincisi ise bir restoranı hedef aldı.

Haberin Devamı

Suriye'nin başkenti Şam'daki Hamidiye bölgesinde bulunan adalet sarayında intihar saldırısı düzenlendi.

Suriye devlet televizyonu, saldırıda en az 30 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Şam Emniyet Müdürü, çok sayıda insanın da yaralandığı saldırının, intihar bombacısının adalet sarayı binasına girmek isterken polisin üstünü aramak istemesi üzerine meydana geldiğini açıkladı. Patlama, mahkeme binasında avukatlar, yargıçlar ve sivillerden oluşan bir kalabalığın bulunduğu öğlen saatlerinde meydana geldi.

Şamda bombalar üst üste patladı

İKİNCİ SALDIRI

Suriye resmi haber ajansı SANA, bu saldırıdan yaklaşık iki saat sonra, patlama yerinin batısında bir bombalı saldırı daha gerçekleştirildiğini bildirdi. Ajans, "intihar yeleği giyen bir terörist, Rabve bölgesindeki restoranlardan birinde kendini patlattı" ifadesini kullandı. SANA, ölü ve yaralıların olduğunu bildirdi.

Haberin Devamı

KORKUNÇ BİLANÇO

Saldırılar, Suriye’deki savaşın altıncı yılını doldurduğu gün gerçekleştirildi. Savaş öncesi 23 milyon nüfusa sahip olan Suriye'de altı yıldır süren çatışmalarda; 320 bin fazla kişi hayatını kaybederken, yaklaşık 11 milyon insan da evlerini terk etti. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'ne göre, ölenlerden 96 bini sivil, 17 binden fazlası da çocuk.

Şam'da Cumartesi günü Iraklı Şii hacıları hedef alan çifte bombalı saldırıda 74 kişi hayatını kaybetmişti. Türk Dışişleri Bakanlığı'nın da kınadığı saldırıları, Fetih el Şam Cephesi üstlenmişti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!