Rusya'dan Ukrayna'ya füze saldırısı: 16 kişi hayatını kaybetti

Güncelleme Tarihi:

Rusyadan Ukraynaya füze saldırısı: 16 kişi hayatını kaybetti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2023 13:38

Rusya'nın Ukrayna geneline füze ve insansız hava aracı (İHA) ile gerçekleştirdiği saldırılar sonucu 16 hayatını kaybetti, 97 kişi yaralandı.

Haberin Devamı

Rusya-Ukrayna savaşı 674. günde devam ediyor. Rusya'nın Ukrayna'nın başkenti Kiev, Lviv, Odesa, Dnipro, Harkov ve Zaporijya’ya füze ve İHA'larla gerçekleştirdiği saldırıların bilançosu artıyor. Ukrayna Başsavcısı Andriy Kostin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısının 16'ya, yaralananların sayısının ise 97'ye yükseldiğini duyurdu.

Rusya'nın sivillere yönelik saldırılarını sürdürdüğünü belirten Başsavcı Kostin, hayatını kaybedenler arasında 6 ve 8 yaşlarında iki çocuğun da bulunduğunu ifade etti. Saldırılar sonucu çok katlı binalarda, eğitim kurumlarında ve hastanelerde büyük hasar meydana geldiğini vurgulayarak, "Bu savaş suçlarına ilişkin cezai soruşturma başlatıldı" ifadelerini kullandı.

Zelenskiy, “Bugün Rusya, nükleer kapasiteli hipersonik Kindzhall füzeleri, S-300, seyir füzeleri, stratejik bombardıman uçaklarının fırlattığı X-101/X-505 füzeleri ve insansız hava araçları dahil cephaneliğindeki neredeyse her türlü silahını kullanıyor” ifadelerini kullandı. Zelenskiy, “Terör saldırılarına mutlaka karşılık vereceğiz. Tüm ülkemizin, her şehrin, her vatandaşımızın güvenliği için mücadele etmeye devam edeceğiz. Rus terörü kaybetmeli” dedi.
Ukrayna Hava Kuvvetleri daha önce bu kadar konumun aynı anda hedef alınmadığını aktardı.

Haberin Devamı

Rusyadan Ukraynaya füze saldırısı: 16 kişi hayatını kaybetti



NE OLMUŞTU 

Öte yandan Ukrayna Genelkurmay Başkanı Valerii Zaluzhnyi yaptığı açıklamada, Rusya'nın gece saatlerinden bu yana Ukrayna genelini 158 füze ve insansız hava aracı (İHA) ile hedef aldığını duyurmuştu. Zaluzhnyi, 27 İran yapımı Shahed-136/131 kamikaze İHA'sının ve 87 seyir füzesinin düşürüldüğünü belirtmişti. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ise Rusya'nın cephaneliğindeki "neredeyse her türlü silahını kullandığını" ifade etmişti.

Ukrayna Hava Kuvvetleri de daha önce bu kadar konumun aynı anda hedef alınmadığını aktarmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!