Putin'in intikamı acı oldu! Ukrayna alev alev: Onlarca ölü...

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2023 11:12

Ukrayna Hava Kuvvetleri'nin, Rus Karadeniz Filosuna ait “Novoçerkassk” çıkarma gemisinin seyir füzeleriyle vurmasının ardından Rusya Devlet Başkanı Putin'in çok öfkeli olduğu ve intikam timlerini Kırım'a gönderdiği iddia edildi. Öte yandan Rusya'nın Ukrayna'nın başkenti Kiev, Lviv, Odesa, Dnipro, Harkov ve Zaporijya’ya füze ve İHA'larla gerçekleştirdiği saldırılarda 16 kişi hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

Rusya ve Ukrayna arasında neredeyse 2 senedir devam eden savaştaki en kritik noktalardan biri olan Kırım geçtiğimiz günlerde yeniden Kiev güçlerinin hedefi oldu.

UKRAYNA GÖRÜNTÜLERİ YAYINLADI: RUS ÇIKARMA GEMİSİNİ VURDUK

Ukrayna Hava Kuvvetleri tarafından 26 Aralık tarihinde yapılan açıklamada, yerel saatle 02.30 sıralarında Feodosia kasabası kıyılarına düzenlenen hava saldırısında Rus Karadeniz Filosuna ait “Novoçerkassk” çıkarma gemisinin seyir füzeleriyle vurulduğu belirtildi.

Polonya’da inşa edilen ve 1980’lerin sonunda hizmete sokulan Novoçerkassk, saldırı amaçlı tasarlanmış bir gemi. Gemi, tanklar da dahil çeşitli zırhlı araçları taşıyabiliyor

Ukrayna Hava Kuvvetleri'nden Korgeneral Mikola Oleşçuk, saldırıya ait olduğunu iddia edilen görüntüleri paylaşırken, Rusya'nın Kırım Valisi Sergey Aksyonov Ukrayna'nın hava saldırısında 1 kişinin öldüğünü, 2 kişinin yaralandığını duyurdu.

Putinin intikamı acı oldu Ukrayna alev alev: Onlarca ölü...

RUSYA HASAR GÖRDÜ DEDİ, İNGİLTERE TAMAMEN YOK OLDUĞUNU İDDİA EDİYOR

Haberin Devamı

Rusya Savunma Bakanlığı da büyük çıkarma gemisi Novoçerkassk'ın güdümlü füze taşıyan Ukrayna uçakları tarafından vurulduğunu ve gemide hasar oluştuğunu doğruladı.

İngiltere Savunma Bakanı Grant Shapps ise Rusya’nın Ukrayna jetlerince vurulan savaş gemisinin 'yalnızca hasar gördüğüne' dair açıklama yaptığını ancak Novocherkassk’in 'tamamen yok edildiğini' öne sürdü.

Rusya-Ukrayna Savaşı’na dair günlük istihbarat raporu yayınlayan İngiltere Savunma Bakanlığı, Rus donanmasının toplamda 3 çıkarma gemisinin yüzemeyecek kadar hasar gördüğünü ve iki gemisinin de hafif hasar aldığını iddia ediyor.

Putinin intikamı acı oldu Ukrayna alev alev: Onlarca ölü...

PUTİN ÇOK ÖFKELİ: BASKIN TALİMATI

İngiliz Independent gazetesi, Rus donanması için 'utanç verici' olarak tanımladığı saldırı sonrası Rusya Devlet Başkanı Putin'in çok öfkeli olduğunu yazdı.

İddialarını Ukranalı 'The Atesh' grubuna dayandıran gazete, Rus liderin intikam timlerini Kırım'a gönderip baskın talimatı verdiğini ve Kırım hava savunma güçlerinin cezalandırmasının beklendiğini yazdı. Independent'a göre çok sayıda komutanın görevden alınarak cepheye gönderilmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

Ukraynalı 'The Atesh' grubu ise Telegram uygulaması üzerinden paylaştıkları mesajda ,bölgede çok sayıda baskın düzenlendiğini, evlerin aranıp akıllı telefonların incelendiğini öne sürdü.

Putinin intikamı acı oldu Ukrayna alev alev: Onlarca ölü...


"KIRIM ARTIK RUS GEMİLERİ İÇİN GÜVENLİ BİR YER DEĞİL"

BNN Bloomberg ise Ukrayna'nın Kırım'a yönelik saldırılarının arttırması nedeniyle Devlet Başkanı Vladimir Putin önemli deniz üssünü kaybetme riskiyle karşı karşıya kaldığını iddia etti. Yayın kuruluşuna konuşan analistler Kırım'ın artık Rus savaş gemileri için güvenli bir yer olmadığını vurguladı.

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'nin açıkladığı verilere göre Rusya Şubat 2022'den bu yana bir denizaltı dahil en az 20 gemi kaybetti. Ukrayna tarafından yapılan peş peşe saldırılar  Rusya'nın gemilerini Feodosia ve Nororossiysk gibi diğer limanlara taşımasına yol açtı. Rusya, Karadeniz filosunun konumu hakkında yorum yapmasa da uydu görüntüleri bu iddiayı güçlendiriyor. 

Putinin intikamı acı oldu Ukrayna alev alev: Onlarca ölü...

PUTİN'İN İNTİKAMI ACI OLDU:16 ÖLÜ

Haberin Devamı

Ukrayna Genelkurmay Başkanı Valerii Zaluzhnyi yaptığı açıklamada, Rusya'nın gece saatlerinden bu yana Ukrayna genelini 158 füze ve insansız hava aracı (İHA) ile hedef aldığını duyurdu.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski ise Rusya'nın cephaneliğindeki "neredeyse her türlü silahını kullandığını" ifade etti.

Ukrayna Hava Kuvvetleri de daha önce bu kadar konumun aynı anda hedef alınmadığını aktardı.

Ukrayna'nın başkenti Kiev, Lviv, Odesa, Dnipro, Harkov ve Zaporijya’ya füze ve İHA'larla gerçekleştirilen saldırılar sonucu 16 kişi hayatını kaybetti, 97 kişi ise yaralandı.

Batı medyası saldırıları 'Putin'in intikamı' şeklinde duyurdu...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!