Rüşdi’den sonra Rowling’e tehdit

Güncelleme Tarihi:

Rüşdi’den sonra Rowling’e tehdit
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2022 07:00

ABD’nin New York kentinde bir edebiyat etkinliği sırasında bıçaklanan yazar Salman Rüşdi’ye (75) destek veren Harry Potter kitaplarıyla ünlü JK Rowling’in de tehdit aldığı belirtildi.

Haberin Devamı

1988 yılında yayınlanan ‘Şeytan Ayetleri’ kitabıyla İslam âleminin büyük tepkisini çeken Salman Rüşdi’nin İranlı yetkililerin hakkında yayınladığı ölüm fetvasından yıllar sonra saldırıya uğraması dünyada epey ses getirdi.

‘BİR SONRAKİ SENSİN’

İngiliz yazar JK Rowling de Rüşdi’ye yönelik saldırıya tepki gösteren tanınmış isimlerden biriydi. Cuma günü “Korkunç haber. Kendimi çok kötü hissediyorum. Umarım iyi olur” diye tweet atarak Rüşdi’ye destek vermişti. Meer Asif Aziz isimli bir kullanıcı ise ‘Üzülme, bir sonraki sensin’ diye yanıt vermişti.

Rowling bu tehditin ekran görüntüsünü bu kez paylaşarak polisin devrede olduğunu duyurdu. Aynı hesapta New York’taki bıçaklı saldırıyı düzenleyen 24 yaşındaki Hadi Matar’ı öven mesajların da yer aldığı görülmüştü. Rowling’in Harry Potter serisinin film haklarını elinde bulunduran Warner Bros da yazara tehditleri kınadığını açıkladı.

Haberin Devamı

Rüşdi’den sonra Rowling’e tehdit

İRAN: SALDIRGANLA BAĞLANTIMIZ YOK

Salman Rüşdi’ye yönelik bıçaklı saldırının ardından zan altında kalan İran, yaptığı ilk resmi açıklamada saldırıyla ilgili herhangi bir bağı kategorik olarak reddettiğini bildirdi.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasser Kenani, “Bu saldırıda, biz Salman Rüşdi ve destekçilerinden başka suçlayacak hatta kınamaya değer biri olacağını düşünmüyoruz” ifadesini kullandı. Amerikalı haber sitesi Vice ise saldırgan Hadi Matar’ın olaydan önce İran’ın Devrim Muhafızları’na bağlı Kudüs Gücü ile irtibat kurduğunu iddia etti. Temas sırasında doğrudan Rüşdi saldırısının mı ele alındığı netlik kazanmadı. Hz. Muhammed’i itham eden iddiaların bulunduğu Şeytan Ayetleri kitabıyla ilgili İran’ın eski dini lideri Ayetullah Humeyni 1989’da ölüm fetvası çıkarmıştı. Bıçak yaraları alan Rüşdi’nin pazar günü solunum cihazından çıkarıldığı belirtilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!