'Rum tarafı müzakerelere hazırsa biz de hazırız'

Güncelleme Tarihi:

Rum tarafı müzakerelere hazırsa biz de hazırız
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2014 17:18

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Haberin Devamı

Günübirlik ziyaret için KKTC'ye giden Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu tarafından kabul edildi. İkili görüşmenin ardından cumhurbaşkanlığındaki heyetler arası çalışma yemeğine katıldı. Görüşmelerin ardından Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ortak basın toplantısı düzenledi.

Eroğlu, "ABD Başkan Yardımcısı Biden, Kıbrıs'a önemli bir ziyaret yaptı. Bunun müzakereye iyi bir ivme kazandırmasını diliyor, çözüm bulunmasını istiyoruz. Sayın Davutoğlu'na uğraşlarından dolayı teşekkür ediyorum. Eğer Kıbrıs Rum tarafı müzakerelere hazırsa biz de hazırız. KKTC ile Türkiye ile birlikte adım atıp Kıbrıs sorununu tarihe gömmek istiyoruz" dedi.

Dışişleri Bakanı Davutoğlu ise şunları söyledi:

Haberin Devamı

"Bizimle Soma'nın acısını yaşayan herkese şükranlarımızı sunuyorum. Biz 13 Aralık'ta bir araya geldiğimizde ortak akıl ile gelecek planlaması yapmak için bir karar almıştık. Bugün de sorunları ele almak, süreci izlemek için bir araya geldik.

Aralık ayından bu yana üç pozitif gelişme oldu. İlki temel müzakere çerçeve metni oluşturuldu. İkinci önemli gelişme müzakerelerin fiilen başlamış olmasıdır. Üçüncü önemli gelişme uluslararası toplumda krizin çözülmesi yönünde güçlü bir irade doğmuştur.

Bugünkü görüşmelerimde müzakere kararlılığını gördüm. Tünelin ucundaki ışık göründü demiştim. Bu çağrıya cevap veren taraflara teşekkür ediyoruz ama bunu sonuç alabilmesi çini hep beraber çalışmamız gerekiyor. Kalıcı bir çözüm yolunda Türkiye olarak her türlü katkıyı vereceğiz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!