Ruhani'nin ziyaretinde FEMEN protestosu

Güncelleme Tarihi:

Ruhaninin ziyaretinde FEMEN protestosu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2016 15:21

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin Avrupa turunda ilginç olaylar yaşanmaya devam ediyor. Ruhani’nin ziyareti nedeniyle İtalya’da bir müzedeki çıplak heykellerin üzerinin örtülmesinin ardından şimdi de Fransa’da gerçekleştirilen FEMEN protestosu, İranlı liderin kritik temaslarına damga vurdu.

Haberin Devamı

Haberin Devamı

İran Cumhurbaşkanı Ruhani’nin uluslararası ticari yaptırımların kaldırılmasının ardından çıktığı Avrupa turunda bugünkü durağı Fransa'nın başkenti Paris'ti. 

Ruhaninin ziyaretinde FEMEN protestosu

FEMEN'DEN İLGİNÇ PROTESTO

Ukrayna’da kurulan Paris merkezli kadın hakları örgütü FEMEN İran Cumhurbaşkanı Ruhani’nin Fransa ziyaretini protesto etmek için ilginç bir yol buldu.

Ruhaninin ziyaretinde FEMEN protestosu

Üzerine İran bayrağı çizilen Sarah Constantin adlı FEMEN aktivisti, Eyfel Kulesi yakınlarındaki bir köprüden, koltukaltlarına ve boynuna bağlanan iplerle sarkıtıldı. Kadının yanında ise, “Hoş geldin Ruhani, özgürlük celladı” yazılı bir pankartın asılı olduğu görüldü.

Polis göstericiye müdahale ederek pankartı yerinden söktü.

Haberin Devamı

Ruhaninin ziyaretinde FEMEN protestosu

Avrupa’da ilk olarak İtalya’ya giden Ruhani'nin, İtalya Başbakanı Matteo Renzi ile Roma’da gerçekleştirdiği müze ziyaretinde çıplak heykellerin üzerinin kutularla gizlenmesi eleştirilere yol açmıştı.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!