Putin'in açıklaması ile gerilim tırmandı! Ukrayna, İngiltere ve ABD'den peş peşe tepkiler...

Güncelleme Tarihi:

Putinin açıklaması ile gerilim tırmandı Ukrayna, İngiltere ve ABDden peş peşe tepkiler...
Oluşturulma Tarihi: Eylül 21, 2022 10:02

Rusya Devlet Başkanı Putin'in 'kısmı seferberlik' kararına ilk tepki İngiltere'den geldi. İngiltere'den yapılan açıklamada Putin'in tehditlerinin ciddiye alınması gerektiği belirtildi. Almanya Ekonomi Bakanı Robert Habeck, seferberlik kararı için "Rusya'dan başka bir kötü ve yanlış adım" değerlendirmesinde bulundu. Ukrayna ise konuya ilişkin ilk açıklamasında '3 günlük savaş' göndermesinde bulundu.

Haberin Devamı

24 Şubat'ta başlayan Ukrayna savaşı ülkenin doğusundaki çatışmalarla devam ederken Rusya Devlet Başkanı Putin'den bu sabah sürpriz bir açıklama geldi. Kısmı seferberlik ilan ettiğini duyuran Rus lider Batı'ya açık bir şekilde gözdağı vererek 'Batı'ya söylüyorum, kullanacak çok silahımız var, bu bir blöf değil' dedi.

İLK TEPKİ İNGİLTERE'DEN: TEHDİTLER CİDDİYE ALINMALI

Rusya'da kısmi seferberliğin kapsamı konusunda açıklamalar peş peşe gelirken, kısmi seferberlik kararına ilk tepki İngiltere'den geldi. Yapılan açıklamada Putin'in tehditlerinin ciddiye alınması gerektiği belirtildi.

İngiltere Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Gillian Keegan konuya ilişkin açıklamasında Rusya Devlet Başkanı Putin'i tarihi yeniden yazmakla suçladı. Putin'in kullandığı dilin endişe verici olduğunu belirten Keegan, Rus lideri kendi medyasının ötesine bakmaya çağırdı.

Haberin Devamı

Keegan SKYNews'e yaptığı açıklamada son dönemde gerilimde belirgin bir tırmanış olduğunu belirterek tehditlerin ciddiye alınması gerektiğini belirtti.

ALMANYA: KÖTÜ VE YANLIŞ BİR ADIM

Almanya Ekonomi Bakanı Robert Habeck, Putin'in seferberlik kararı için "Rusya'dan başka bir kötü ve yanlış adım" değerlendirmesinde bulundu. Habeck açıklamasında bu kararın Ukrayna'da gerilimi tırmandıracağına dikkat çekti.

Putinin açıklaması ile gerilim tırmandı Ukrayna, İngiltere ve ABDden peş peşe tepkiler...

ABD: ZAYIFLIK VE BAŞARISIZLIĞIN İŞARETLERİ

ABD'nin Ukrayna büyükelçisi Bridget Brink, Resmi Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada seferber klik kararının 'zayıflık' işareti olduğunu belirterek, "Sahte referandumlar ve seferberlik kararı Rusya'nın başarısızlığının işaretleridir. ABD, Ukrayna topraklarının ilhakını asla tanımayacak ve ne kadar sürerse sürsün Ukrayna'nın yanında olmaya devam edecektir" dedi.
Putinin açıklaması ile gerilim tırmandı Ukrayna, İngiltere ve ABDden peş peşe tepkiler...


UKRAYNA'DAN İLK AÇIKLAMA! 3 GÜNLÜK SAVAŞ GÖNDERMESİ

Zelenski'nin danışmanı Mihaylo Podolyak Twitter hesabından yaptığı açıklamada '3 günlük savaş' göndermesi yaparak şunları söyledi;

Haberin Devamı

"3 günlük savaşın 210. gününde Rusya'nın elde ettikleri;

1- Seferberlik
2-Kapatılan sınırlar, bloke edilen banka hesapları
3 Askerden kaçanlar için hapis

Her şey planınıza göre devam ediyor değil mi? Hayatın harika bir mizah anlayışı var."

"SEFERBERLİK VE SAHTE REFERANDUMLAR HİÇBİR ŞEYİ DEĞİŞTİRMEYECEK"

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba ise "Sahte referandumlar ve seferberlik hiç bir şeyi değiştirmeyecek. Rusya, Ukrayna topraklarını yasadışı bir şekilde işgal eden saldırılarda bulundu. Ukrayna topraklarını özgürleştirme hakkına sahiptir ve Rusya ne derse desin buna devam edecektir" açıklamasında bulundu.

ÇEKYA'DAN SERT AÇIKLAMA

Çekya Başbakanı Petr Fiala Twitter hesabından yaptığı açıklamada Rusya'ya tepki göstererek "Putin'in ilan ettiği kısmi seferberlik, Rusya'nın Ukrayna savaşında tek saldırgan olduğunun bir başka kanıtı. Ukrayna'nın yardıma ihtiyacı var ve bunu kendi çıkarlarımız için yapmaya devam etmeliyiz. " dedi.

Haberin Devamı

POLONYA:RUSYA UKRAYNA'YI YOK ETMEYE ÇALIŞACAK

Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, Polonya ordusunun ülkenin doğusunda ABD ve İngiliz müttefikleriyle gerçekleştirdiği askeri tatbikatta açıklamalarda bulundu. Başbakan Morawiecki, "Rusya Ukrayna'yı yok etmeye ve topraklarının bir kısmını ele geçirmeye çalışacak. Buna izin veremeyiz" dedi.

Rusya'nın son dönemde ağır yenilgiler aldığını, bu nedenle yeni bir plana geçildiğini ifade eden Morawiecki, Rusya'nın dünyanın gözünde sınırları, haritaları değiştirmek, bazı bölgeleri ele geçirmek ve ilhak etmek istediğini vurguladı. Morawiecki, "Rusya ile barış içinde, tüm dünyaya barışçıl bir şekilde yönelmiş bir Rusya ile yaşamak istiyoruz. Ancak Rusya acımasız gücünü gösterdiğinde savunma gücümüzü göstermeliyiz. NATO'nun Ukrayna'yı daha fazla desteklemesi için müttefiklerimizle elimizden geleni yapacağız" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

BU VİDEO İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!