Putin kadın karşıtı açıklamalarıyla kızdırdı

Güncelleme Tarihi:

Putin kadın karşıtı açıklamalarıyla kızdırdı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2014 10:22

Ukrayna krizi nedeniyle Batı'nın tepkisiyle karşı karşıya kalan Rus Devlet Başkanı Vladimir Putin, bir Fransız televizyonuna verdiği söyleşide kendisini Hitler’e benzeten Amerikan Dışişleri eski Bakanı Hillary Clinton’a ağır ve alaylı yanıt verdi. Putin, "Kadınlarla tartışmamak daha iyi. Bayan Clinton’a gelince, kendisi görevi boyunca hiç de ince olmayan açıklamalar yapmıştır" dedi.

Haberin Devamı

Putin, Fransız TF1 televizyonu ile Europe 1 radyosuna ortak verdiği söyleşide Ukrayna krizi ve Rusya’ya ilişkin soruları yanıtladı. TF1 ana haber sunucusu Gilles Bouleau Putin'e "Hillary Clinton sizing Ukrayna’da izlediğiniz politikaları Hitler'in 1930'larda yaptıklarına benzetti. Ne diyorsunuz" diye sordu. Soruya öfkeli değil alaycı bir tonda yanıt vermeyi tercih eden Putin ise şöyle yanıt verdi:

"Kadınlarla tartışmamak daha iyi. Bayan Clinton’a gelince, zaten görevi boyunca hiç de ince olmayan açıklamalar yaptı. Ama bu bizim çeşitli uluslararası etkinliklerde bir araya gelmemize ve normal bir şekilde tartışmamıza engel olmadı. Sanırım burada da ortak bir dil belirlememiz gerekiyor. İnsanlar bazen nezaket sınırlarını aştıkları zaman bu onların güçlerini değil zayıflıklarını gösterir. Fakat kadınlar için bu zayıflık bir eksiklik değil."

Haberin Devamı

Putin kadın karşıtı açıklamalarıyla kızdırdı

İLK TEPKİ ESKİ FIRST LADY'DEN
Putin’in açıklamalarına ilk tepki Fransa’nın eski first lady’si Valerie Trierweiler’den geldi. Trierweiler, Twitter hesabı üzerinden bir mesaj yayımlayarak, "Putin’in elini sıkmadığım için çok mutluyum" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!